שלום רב, אני מדלין בת 20 נשיא מדינתנו המכובד שמעון פרס אמר פעם משהו יפה: "אנשים שאין להם פנטזיה, לא עושים דברים פנטסטיים" זה נראה לי הכי הגיוני שכל אחד שיש לו חלום פנטסטי אותו הוא רוצה להגשים, הוא גם יצליח להגשים אותו. והחלום שלי ללמוד סיעוד ולהיות אחות . יש בגרות מלאה בציון 94 יש לי יע״ל ציון 119 יש לי ציון פסיכומטרי נמוך מ 500 , וזאת הבעיה שלי ! השאלה שלי , יש אפשרות לעשות קורס מכינה ולהתקבל ללמוד סיעוד ? ואם כן.. באיזה מרכזי לימוד?
ש
שני יונגר
שתי אפשרויות ללימודי סיעוד
שלום מדלין,
לימודי מכינה מטרתם להחליף את תעודת הבגרות ולא את הפסיכומטרי, כך שבכל מקרה יהיה עליך לנסות ולשפר את ציון הפסיכומטרי שלך אם את מעוניינת במקצוע. האפשרויות שלך למעשה נחלקות לשתיים: 1. לעשות מאמץ ולשפר את הבחינה הפסיכומטרית שלך. 2. ללמוד לתואר ראשון אחר שתוכלי להתקבל אליו. לאחר שתסיימי אותו התחילי ללמוד להסבת אקדמאים לסיעוד. התוצאה היא בעצם זהה, אם תצליחי לשפר את ציון הפסיכומטרי שלך תוכלי להתקבל למסלול לתואר ראשון בסיעוד שאורכו כ-4 שנים. אך אם לא ותבחרי בדרך השנייה אז בסה"כ מספר שנות ההשקעה שלך יעמוד על 5 שנים. שלוש שנים לתואר ראשון ועוד שנתיים בלימודי ההסבה. עשי החלטות בהתאם למסלול שנראה לך יותר.