שלום, חשוב להתחיל את הלימודים בשנה הבאה, ומועד הפסיכומטרי שאני ניגשת אליו לא רלוונטי למוסד שאני רוצה ללמוד בו. רציתי לדעת אם זה אפשרי להתחיל במוסד אחר ובשנה השנייה להתחיל במוסד שאני רציתי ללמוד בו . זה טוב ? לא טוב ? זה יפגע בי מאיזשהי בחינה ? תודה ( :
ש
שני יונגר
מעבר בין מוסדות לימוד
שלום אורית,
אם אני מבינה נכון את מה שאת כותבת פה, אז מדבריך אני מבינה שאת מתחילה ללמוד לתואר ראשון בסיעוד באוקטובר הקרוב במוסד לימודים שאת לא מעוניינת לסיים בו את התואר. כאשר לוקחים סיכון שכזה ומתחילים ללמוד במוסד לימודים אחד במטרה לעבור לאחר בשנה השנייה ללימודים, כי לא הצלחת להתקבל בו בשנה א', אז קחי בחשבון כי מרבית מוסדות הלימוד דורשים בכל מקרה לעמוד בתנאי הקבלה ההתחלתיים ללימודי התואר. כלומר, פסיכומטרי ובגרות מתאימים. במידה ותשמרי על ממוצע ציונים גבוה במיוחד (90 בערך) ייתכן ויקלו עליך בתנאי הקבלה לשנה ב', אך גם כאן קחי בחשבון כי ייתכן שלא יקבלו את כל הקורסים שלמדת בשנה הראשונה, כי לכל מוסד לימודים הרכב מעט שונה של קורסים ותוכן הקורסים. אז לעיתים קרובות נדרשים לחזור על קורסים שנלמדו כבר. לכן, לפני שתתחילי ללמוד ולפני שתנסי לעבור בצורה כזו או אחרת, כדאי לברר קודם אם בכלל יקבלו אותך במוסד לימודים אחר עם שנה א' ממוסד הלימודים הראשון. לפי זה יהיה לך קל יותר להחליט מה תעשי הלאה.