היי, רציתי לדעת איפה אתם ממליצים ללמוד, אקדמית יפו או בית ספר אסף הרופא, האם יש הבדל משמעותי, ורציתי לדעת אם אסף הרופא הוא חלק מהאוניברסיטה העברית או שבנפרד השאלה גם לגבי זה אם אסף הוא בית ספר מתוקצב כמו האוניברסיטה. בעתיד במידה ואני ירצה לעסוק בתחום בחול . יש העדפה כלשהי במבחינת המוסד ? סליחה על החפירות אבל חשוב לי לדעת . תודה ( :
ש
שני יונגר
איפה ללמוד סיעוד?
שלום אורית,
מסלול הלימודים של בית החולים אסף הרופא לתואר ראשון בסיעוד הם כשלוחה של האוניברסיטה העברית בשכר לימודי אוניברסיטאי. האקדמית תל אביב יפו גם היא מכללה ציבורית כך ששכר הלימוד גם בה הוא אוניברסיטאי. לגבי העיסוק בחו"ל כאחות, יש מדינות המקבלות ישראלים לעבודה כאחים ואחיות אצלן. כאשר מגישים מועמדות לתפקידים אלו יש לעבור מבחנים של אותה המדינה, כפי שיש לעבור את המבחנים הממשלתיים בישראל בגמר לימודי הסיעוד. מכיוון שהתעודה עצמה היא תעודה של משרד הבריאות אז למעשה זה מה שהכי חשוב. אם את מעוניינת בלימודי המשך לתואר שני בחו"ל אז קל יותר להתקבל עם תואר של אוניברסיטה, אבל לא בהכרח וגם כאן זה מאוד תלוי במדינה בה תבחרי ללמוד. את בית הספר לסיעוד בחרי בהתאם למסלול שהכי נוח ומתאים לך וכן בהתאם למקום בו מתבצעת העבודה המעשית. כדאי שתלכי לראות כדי להחליט.
בברכה, שני
א
אורית
להחליף מוסד
ראשית , תודה על המענה והעזרה שלכם. ויש לי עוד שאלה במידה ואני לא מספיקה להירשם למוסד שאני רוצה ללמוד בו ,נגיד אסף הרופא .אני אוכל להירשם למוסד אחר ושנה ב' כבר ללכת להירשם לאסף הרופא?