שלום... אני שמה לב שלאט לאט בגלל תהליך האקדמיזציה התנאים ללימודי סיעוד הולכים ונהיים קשים יותר והרבה תוכניות הולכות ונסגרות (כמו השלמה לתואר ראשון וכו') וגם מימון של חלק מהתוכניות נסגר. האם לדעתכם יסגרו בשנים הבאות את תוכנית ההסבה וידרשו את המסלול הרגיל לתואר בסיעוד הארבע שנתי המלא בלבד? אני ממש חוששת מזה כי אני לא מצליחה להתקבל לתואר הראשון הרגיל. תודה. עוד שאלה, זה נכון שלצורך קידום בשכר ובתפקידים ולהרחבת אפשרויות של תפקידים צריך תואר כלשהו בסיעוד? ראשון או שני ותעודת אחות מוסמכת עם תואר אקדמאי כלשהו לא מספיק? תודה רבה...
ש
שני יונגר
ההבדל בין מסלול ההסבה לאחיות לבין ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד
שלום נטע,
ממש אין סיבה שיסגרו את התוכניות להסבה לסיעוד, כי למעשה הן מאפשרות שתיהני מקורסים שאינם קשורים לסיעוד שכבר למדת במהלך התואר ונחסכים ממך במהלך לימודי התעודה. זאת בניגוד ללימודי ההשלמה לתואר ראשון ששם חייבים את אישור המל"ג לצורך הלימודים והם אלו שמחליטים אם לקיים מסלולי לימוד מסויימים או לא. במקרה הזה למעשה מדובר בלימוד תעודת NR כפי שלומדים כל מי שמעונייני ללמוד אחיות מוסמכות ללא תואר ראשון ומאפשרים לך ליהנות מסמסטר אחד פחות שבו למעשה היית לומדת קורסים כמו אנגלית, סטטיסטיקה וכו' שכבר למדת בתואר הראשון. המימון שנקבע היה עבור מכסה של אחיות ואחיות שהיה צריך להכניס מהר לשוק העבודה ולכן מלגות העידוד נקבעו. אין בעיה שתלמדי לכל תואר ראשון כיום ולאחר מכן תמשיכי במסלול ההסבה, המסלול ההפוך של תעודת אחות מוסמכת והשלמה לתואר ראשון כבר לא יהיה אפשרי. לא משנה מהו התואר הראשון שלמדת, זה מספיק בהחלטה, כמובן שהציונים בתואר בממוצע חייבים להיות מעל 75 ועדיף מעל 80 וכן שהתואר יהיה ממוסד לימודים אקדמי מוכר.