שלום רב. אני אחות מוסמכת שמתעניינת בלימודי השלמה לתואר ראשון בסיעוד. בשלב זה בחיי אני מתכננת כניסה להריון אך הבנתי שמסלולי ההשלמה לתואר עומדים להסתיים באוקטובר .1-האם ייתכן כי מסלולי ההשלמה לתואר ימשכו גם לעוד שנה שנתיים ומדוע רוצים להפסיק את המסלול הזה יש ככ הרבה אחיות מוסמכות מה עליהן לעשות במידה וירצו להשלים לתואר ראשון ולהתקדם? 2- במידה ואחליט בכל זאת ולמרות העומס לשנות תוכניות וללמוד באוקטובר האם ישנו מסלול שהוא יהיה קל לי יותר לשילוב עם אמהות חדשה ושינויי האישי שלי בחיים? אוניברסיטה מכללה. 3-ובמידה ואחליט שלא אוכל לשלב בשלב זה בחיי מסלול הלימודים האם ייפתחו מסלולים דומים נוספים בעתיד? תודה אודה על תשובתך מאחר והנושא מעסיק אותי וחשוב לי להמשך הקריירה המקצועית
ש
שני יונגר
האם להצטרף למסלול השלמות ולאיזה מסלול כדאי?
שלום מלי,
1. ככל הנראה ישנו את הדרישות והמסלולים יהפכו פחות נוחים. אני לא יודעת לומר לך מה יהיה, אך מכירה את ההנחיה של המל"ג שקבעו כי המחזור האחרון חייב לסיים את לימודיו עד לשנת 2017 וכל מי שלא יספיק לסיים עד אז פשוט לא יוכל לקבל את התואר הראשון במסגרת ההשלמות. אולי כדאי שתתחילי, יהיה יותר קל לנסות ולמתוח מעט את מועד הסיום עבור מי שכבר התחיל מאשר להמר על החלטות המל"ג בהמשך. כרגע לא ידוע לי על הנחייה חדשה. 2. מסלול ההשלמות אינו עמוס כלל וכלל, יש אפשרות ללמוד יום אחד מרוכז בשבוע למשך שנתיים או בצורה מפוזרת יותר, אך בכל מקרה סיום הלימודים הוא בתוך שנתיים מתחילתם, לכל היותר. תוכלי לקרוא על חלק מהמסלולים בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי. 3. אני באמת לא יכולה לדעת בשלב זה כי אין הנחיה חדשה. לצערי בחיים חלק מהעניין הוא תזמון, ואני לא בעד שיקול של לימודים מול ילדים, ילדים באים קודם מנקודת המבט שלי.