היי, אני רוצה ללמוד תואר ראשון במסלול סיעוד אך אני לא מצליחה לקבל את הציון הדרוש בבחינה הפסיכומטרית. לכן חשבתי על מסלולים אחרים אך רציתי לפני כן לברר כמה דברים: אם אני מסיימת תואר ראשון במנהל מערכות בריאות ולאחר מכן עושה לימודי הסבה לאחות מוסמכת, האם זה הופך אותי לאחות אקדמאית? (בגלל שאני כבר בעלת תואר) או שהכוונה רק לבוגרי תואר בסיעוד? האם אפשרויות התעסוקה בשתי האופציות הן אותו דבר מבחינת המשכורת וקידום בעבודה?
שאלה שנייה, האם מנהל מערכות בריאות מתקשר לתחום הסיעוד ויכול לקדם אותי בתחום האחיות?
ולבסוף, הבנתי שמסלול ההסבה לסיעוד עתיד להיסגר בקרוב וגם ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד של אחת מוסמכת, האם נכון?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לסיעוד או תואר ראשון נוסף בסיעוד
שלום נטע,
בהחלט כן, תחשבי לאחות אקדמאית עם תואר ראשון בניהול מערכות בריאות ותעודת NR לאחות מוסמכת. אחות אקדמאית היא אחות עם תואר אקדמי המוכר על-ידי המל"ג. אם את כבר אקדמאית, אין סיבה ללכת למסלול המלא לתואר ראשון נוסף, אלא ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד. אפשרויות התעסוקה זהות בהחלט. לגבי קידום וכו', אם את מעוניינת בניהול, תידרשי לתואר שני בסיעוד שאיו תוכלי להתקבל על סמך לימודי התואר הראשון שלך וכן על סמך תעודת האחות שתלמדי. אם תרצי ללמוד לאחת מההתמחויות בסיעוד למיניהן בקורסים העל בסיסיים גם כאן אין בעיה, כי התנאי הוא תואר אקדמי ולא מוגדר תואר מיוחד הנדרש לכך. התואר שלך בניהול מערכות בריאות יכול לסייע לך בכך שאולי תקבלי פור מאיזה קורס במהלך הלימודים לאחות מוסמכת ויכול להועיל לך יותר אם את לא רוצה להיות אחות ורוצה תפקיד אדמיניסטרטיבי בעולם הרפואה. לשאלתך השלישית, התשובה שלי היא שזה חצי נכון. מסלול ההשלמה לאחיות בעלות תעודת NR שאינן אקדמאיות נסגרת במחזור הקרוב., אך מסלולי ההסבה לאקדמאים לא נסגרים.