אני בת 31 נשואה ואמא לילדה בת 7 תושבת חולון, בעלת תואר ראשון בניהול מערכות בריאות עם ממוצע 85, ומעוניינת לעשות הסבה לסיעוד. 1. אני מאוד מתלבטת באיזה בית חולים כדאי לעשות את ההסבה וולפסון או תל השומר. (לפי מה שידוע לי בבתי הספר של בתי חולים מקבלים רק תעודה לאחות מוסמכת ללא התואר בסיעוד).
2. במידה ואני כן עושה את ההסבה בבית חולים ומקבלת רק תעודה ומיד אחרי זה אני רוצה לעשות תואר שני בסיעוד, האם התואר הראשון שלי מתאים או שאני צריכה לעשות השלמות? 3. ובכלל במצב שלי בתור בחורה עם משפחה מה כדאי לעשות ישר להתחיל את ההסבה באוניברסיטת תל אביב לתעודה + תואר בסיעוד ואחרי זה את התואר שני לסיעוד, או להתחיל בבתי החולים את ההסבה ואחרי זה תואר שני בסיעוד.
בברכה גיזלה
ש
שני יונגר
תעודת אחות מוסמכת לאקדמאית
שלום גיזלה,
1. מכיוון שאת כבר בעלת תואר ראשון אין סיבה אמיתית לעשות תואר ראשון נוסף בסיעוד ולימודי התעודה מספיקים לך בהחלט כדי לקבל דרוג אקדמאי בעבודה. 2. לגבי המשך לימודים לאחר סיום לימודי התעודה תוכלי להמשיך מייד ללימודי קורסים על בסיסיים או תואר שני בסיעוד, ללא בעיה. התנאי ללימודי תואר שני בסיעוד הוא תואר ראשון מכל סוג שהוא וכן תעודת אחות מוסמכת. 3. אולי כדאי שתשקלי ללמוד במסלול לתעודת אחות מוסמכת המיועד לאימהות המתקיים בבית חולים מאיר. אבל אם רחוק לך ואין לך בעיה עם שעות הלימוד הרבות ואי חפיפה עם חופשות בית הספר אז כל מסלול להסבת אקדמאים או ללימודי תעודת אחות מוסמכת טובים לך בהחלט.
בית חולים
תחשבי טוב לפני שאת מחליטה איפה ללמוד סיעוד. יש בתי חולים שמכשילים בלי סוף בהתנסויות וממררים את החיים לסטודנטים. לא מספיק שיש עומס מבחינת החומר הלימודי אז גם בהתנסויות הם מכשילים ולא נותנים הזדמנויות.