אני בן 34 אני אדם לקויי שמיעה ... יש לי תעודת בגרות חלקית ...למדתי הנדסאי תוכנה .... למדתי עוד הרבה קורסים .... פסיכומטרי בחיים לא עשיתי .....
היום אני חושב ללמוד סיעוד ..קראתי וחיפשתי הרבה באתרים ... לכן הגעתי למסקנה שאני חייב במכינה ...
השאלה היא : 1. מהו ההבדל בין מכינה קדם אקדמית לבין מכינת 30+ ומה כדי ומתי מתחילים ללמוד (לא רוצה לבזבז שנה)
2. איזה מכינה דורשים מסודות החינוך כדי ללמוד סיעוד .
3. תנאי קבלה !!
4. האם לימודי סיעוד כדאי למצב שלי כאדם לקויי שמיעה .
בברכה ובתודה רבה בשאר
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד ללקויי שמיעה
שלום בשאר,
ההבדל בין מכינה רגילה למכינת 30+ היא בהיקף הלימודים. מכינה רגילה משלימה את תעודת הבגרות החסרה לצורך קבלה ללימודים אקדמיים ואילו מכינת 30+ כוללת מספר קורסים להכנה לקראת לימודים אקדמיים והיא קצרה משמעותית, 1.5- 3 חודשים לעומת 6-9 חודשים. בנוסף למכינה תידרש לעבור בחינה פסיכומטרית בציון של 520 לפחות כדי להתקבל ללימודי סיעוד. יש לך עוד הזדמנות לעשות את הבחינה השנה ולהתקבל ללימודים. וכן יש לך עוד אפשרות להירשם ללימודי מכינה שמתחילים בדרך כלל בחודש ינואר. לגבי העבודה בסיעוד עם לקות שמיעה, הכל תלוי בחומרת הלקות ואת ההחלטה בעניין אני כמובן נאלצת להשאיר לבתי הספר לסיעוד ואינני יכולה לומר לך האם אפשרי או לא. בכל מקרה שווה בדיקה שלך מול בתי הספר לסיעוד לשם הבהרת העניין.