שלום, אני מחפשת על נושא מעניין ללימוד תואר ראשון ולהשתלב בשוק העבודה. אני רוצה עבודה עם רווח בינוני עד גבוה, כלומר (מ7000 ומעלה בחודש) יש לי ציון פסיכומטרי 690 ואפשר לקבל יותר. ממוצע הבגרות שלי הוא 117. יש לי 5 יחידות מתמטיקה עם ציון 98, 5 ביולוגיה עם ציון 96 ו5 כימיה עם ציון 99 . אני רוצה מקצוע מדעי או משהו בתחום הרפואה אבל לא רוצה ללמוד 7 שנים רפואה כי זה בעיניי לא שווה את המאמץ. חשבתי ללמוד משהו קשור לכימיה כמו הנדסה כימית אבל אני לא רוצה לעבוד רק עם חומרים, אני מתעניינת יותר אם אעזור לאחרים, לכן אני חושבת ללמוד סיעוד אבל אני עדיין לא סגורה על התחום הזה בגלל שהוא לא דורש ציונים גבוהים ואני לא רוצה לבזבז את היכולות שלי. לכן אני מבולבלת אם אלמד סיעוד או אני עדיף ללמוד משהוא כבד יותר. ואם אלמד סיעוד אני מתכננת ללמוד בבית ספר הילל יפה בגלל שהם מאפשרים עבודה מידית ובית הספר קרוב ממדינה שאני גרה בה. אני אהיה שמחה אם תגישו לי עזרה: האם זה כדאי לי או חבל לבזבז את הציונים הגבוהים אצלי?! ותודה מראש
נ
נועה סטרוז
לימודי סיעוד
שלום עולא,
לפני שאסביר לך על לימודי סיעוד חשוב לי לציין שלציון הפסיכומטרי הנדרש על מנת להתקבל לתחום לימודים כזה או אחר אין שום קשר לרמת הלימודים אלא לביקוש של המקצוע ולצורך של עובדים בתחום בעולם התעסוקה. כך למשל בכדי ללמוד מקצועות מדעים נוספים כמו פיזיקה הדרישה היא פסיכומטרי של 450.
לימודי סיעוד הינם לימודים קשים שדורשים המון השקעה מצד הסטודנטים והמון התמדה. עם זאת ההתמדה משתלמת ובכל מוסד לימודים בו תלמדי סיעוד תהיה לך עבודה עם סיום הלימודים היות ותמיד יש מחסור באחיות.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול הלימודים, מוסדות הלימוד השונים, תנאי הקבלה ועוד. היות ואמרת שאת מתעניינת בלעזור לאחרים ולתרום אני חושבת שסיעוד יכול להיות מקצוע שיתאים לך מאוד.