שני שלום רב, חיפשתי תשובה לשאלה מה ההבדל בין התעודה של תואר בסיעוד לבין תעודה של הסבת אקדמאים לסיעוד וראיתי את תשובתך: "התעודה שמקבלים בלימודי ההסבה היא תעודת NR כלומר אח או אחות מוסמכים. התעודה לא שונה מהתעודה שמקבלים במסלול לתואר ראשון בסיעוד, אלא שכן במידה ולא לומדים במסלול הסבה לתואר ראשון בסיעוד מקבלים רק את תעודת ה-NR ללא BA בסיעוד. "
קראתי שוב ושוב ולא הבנתי.. הרי אמרת שמי שלומד הסבה לסיעוד זה הרי מתואר כלשהו יקבל תעודת אח מוסמך NR זה לא שונה מתואר ראשון בסיעוד. והוספת אלא אם כן לא לומדים בהסבה לתואר ראשון בסיעוד מקבלים תעודה של NR (שזה בעצם ללמוד תעודה של אח מוסמך בלי תואר) שזה שונה מתואר ראשון שמקבלים BA . הסתבכתי אשמח אם תסבירי שוב. אסביר את המקרה שלי יש לי תואר רב תחומי ממכללת ספיר אני רוצה לעשות הסבה לסיעוד של שנתיים וחצי מה אקבל והאם התעודה שלי תהיה שונה ממי שיעשה תואר ראשון בסיעוד? מבחינת משכורת וכו'...והאם גם אני אוכל לעשות קורס על בסיסי עם מה שאקבל בסיום ההסבה לסיעוד. תודה מראש ליז. וסליחה על ההסבר הארוך.
נ
נועה סטרוז
הסבה ללימודי סיעוד
שלום ליז,
מסלול הסבת אקדמאים לסיעוד הינו מסלול לימודים ייחודי שמוצע ע"י מספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ. התעודה שתקבל בסיום ההסבה אינה שונה מתעודה שמקבל בוגר לימודי תואר ראשון בסיעוד היות והלימודים הינם אותם לימודים, אי הבדל בין משכורות או הכשרות אצל סטודנטים שסיימו מסלול הסבה או מסלול רגיל.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על מסלול ההסבה כך שתוכל לקבל פרטים נוספים והסבר נוסף על התעודה אליה תהיה זכאי עם סיום הלימודים.