אני לומדת ניהול מערכות בריאות במכללת הדסה לתואר ראשון, כאשר אסיים אני מעוניינת לעשות הסבת אקדמאים לסיעוד, האם עדיף להמשיך לתואר שני בסיעוד במקום? מבחינת קבלה לעבודה? אני רוצה גם להיות מיילדת האם זה יקשה עלי אם אעשה הסבה לתעודה ולא לתואר? מה מומלץ יותר? מה עדיף יותר?? כמה שנים זה תואר שני בסיעוד? וכמה הסבת אקדמאים? אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש.
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים או תואר שני
שלום שירן,
בשביל מי שרוצה להיות אח/אחות הסבת אקדמאים ותואר שני בסיעוד הם כמעט תמיד שווי ערך. מי שרוצה ללמוד בתוכנית התמחות למיילדות (תוכנית לימודים המוכרת על ידי מנהל הסיעוד במשרד הבריאות, המתקיימת במוסד הכשרה המוכר ע"י האחות הראשית הארצית) , חייבת להיות קודם כל אחות מוסמכת, בעלת תואר אקדמי ראשון לפחות ולאחר שנת ניסיון מעשית אחת לפחות (ברוב המקרים הן מגיעות אחרי כמה שנות עבודה כאחיות מוסמכות) כאחות מוסמכת באחד מתחומי הסיעוד האחרים, בקהילה או בבתי חולים. אני ממליצה לך לקרוא בהמשך על המסלולים השונים ואולי כך להחלי מה לעשות ולאיזה כיוון ללכת.
הסבת אקדמאים - התוכנית מייעדת עצמה להקנות לסטודנטים ידע מעמיק בתחום מדעי הסיעוד ולשם כך כוללת קורסים העוסקים בעקרונות הסיעוד הקליני, סיעוד במצבי חירום, חוק ומשפט בסיעוד ,מנהל בסיעוד, אתיקה בסיעוד ועוד. לתוכנית יתקבלו בעלי תואר אקדמי ממוסד להשכלה גבוהה אשר הוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בישראל, או לחלופין הוכר כשווה ערך על ידי משרד החינוך. המועמדים לתוכנית ידרשו ברוב המקרים גם לעבור ראיון אישי. התוכניות להסבת אקדמאים לסיעוד מתקיימים במספר מוסדות לימוד בישראל, בין היתר בית הספר לסיעוד על שם פט מתיוס, בית הספר לסיעוד שליד המרכז הרפואי קפלן, בית הספר האקדמי לסיעוד על שם שיינבורן בית הספר לסיעוד באשקלון, בית הספר לסיעוד על שם שרמן בעפולה, בית הספר לסיעוד במרכז אסף הרופא ועוד.
תואר שני בסיעוד - הלימודים מתאימים לבעלי תואר ראשון בסיעוד אשר עובדים בתחום ומעוניינים להעמיק את הידע שלהם בענף, וזאת בכדי לתת טיפול סיעודי ברמה הגבוהה ביותר. העמקת הידע כוללת למידת טכניקות חדישות, פיתוח מיומנויות הפיקוח, ההוראה, הניהול והרחבת הידע הרפואי. לימודים אלו אורכים כשנתיים והם אפשריים במסלול מחקרי, במסלול קליני ובמסלול משולב להוראה. תוכנית הלימודים לתואר שני בסיעוד נחלקים למספר מגמות: חינוך לסיעוד, סיעוד הילד והאישה, סיעוד גריאטרי, טיפול נמרץ, סיעוד אונקולוגי ועוד. ברוב מוסדות הלימוד מתקבלים אחים ואחיות מוסמכים ובוגרי בתי ספר לסיעוד, שברשותם תואר ראשון בסיעוד. המועמדים נדרשים להיות בעלי ממוצע ציונים בלימודי התואר הראשון של 80 - 85 לפחות. מוסדות הלימוד המציעים מסלול לתואר שני בסיעוד הינם: אוניברסיטת חיפה, אוניבריסטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכדי להבין ולמצוא את המסלול המתאים עבורך ביותר שיביא אותך להגשמת השאיפות שלך בעתיד.