האם הסבת אקדמאים לאח מוסמך נחשבת פחות מתואר בתחום?
האם הסבת אקדמאים לאח מוסמך נחשבת פחות מתואר בתחום?
סטס גרנובסקי
1 תגובות
שלום רב! סיימתי השנה תואר ראשון בספיר (מנהל ומדיניות ציבורית) שעליו אני מאוד מצטער כי אין מה לעשות איתו בחוץ. עכשיו ברצוני לעשות הסבת אקדמאים לאח מוסמך, אותי מטריד העניין שאם זה לא תואר אמיתי בסיעוד (אלא רק הסבה ) אז בעצם אני לא אוכל לקבל תנאים טובים (שכר,קידום, מציאת עבודה) לעומת בעל תואר ראשון בסיעוד ,זאת אומרת אני לא רוצה להיחשב "סוג ב' " ולהרגיש לא שווה כי יש לי "רק תעודה"
אני אשמח שיעזרו לי בעניין ותודה רבה מראש.
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום סטס,
מסלול הסבת אקדמאים לסיעוד נמשך בדרך כלל כשנתיים, ועם סיום הלימודים מקבלים הבוגרים תעודת אחות מוסמכת או אח מוסמך RN. לימודי הסיעוד כוללים לימודים עיוניים ומעשיים בתחומי בריאות הילד, המבוגר, האישה ועוד.
למיטב הבנתי ההסבה אל מול תואר מלא לא הופכת אותך ל"סוג ב'". מוסדות הלימוד המציעים מסלול הסבת אקדמאים לסיעוד הינם: בית הספר לסיעוד על שם פט מתיוס, בית הספר לסיעוד שליד המרכז הרפואי קפלן, בית הספר האקדמי לסיעוד על שם שיינבורן בית הספר לסיעוד באשקלון, בית הספר לסיעוד על שם שרמן בעפולה, בית הספר לסיעוד במרכז אסף הרופא ועוד.
צירפתי לך מאמר המסביר לעומר על תוכנית ההסבה.
ממליצה לך לפנות למספר מוסדות לימוד בכדי לבחור את המוסד המתאים לך ביותר.
מלבד זאת חשוב לי לציין שהתואר הראשון שעשית הוא ממש לא מיותר. לסטודנטים המסיימים תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית. בוגרי תואר ראשון במנהל ציבורי או מדיניות ציבורית משתלבים בתפקידי ניהול בתחום הסקטור הציבורי, בפוליטיקה מקומית או ארצית, או במנהל הפרטי, במקומות רבים כגון: משרדי ממשלה, חברות ממשלתיות, גופים בשלטון המקומי כגון עיריות או מועצות מקומיות ואזוריות, חברות עירוניות, עמותות ועוד.