שלום, התחלנו את ההתנסויות שלנו בסיעוד. במהלך ההתנסויות הבנתי כמה שאני נגעלת מצואה ולנגב לחולים את התחת , ולקלח כל יום- סצנות מאוד קשות. עברתי יומיים, יומיים לא קלים של יחס לא יפה. ניסיתי לשנות אבל אמרו לי שזה המצב. השאלה שלי- הבנתי אחרי ההתנסויות שאני רוצה לעבוד בקופת חולים. מה השכר בקופת חולים עם תואר ראשון ותעודת אחות מוסמכת? זה תלוי אזור שאני עובדת? האם גם בחו״ל יש ביקוש לאחיות קופת חולים? האם קל למצוא כאחות עבודה במחלקות של ילדים? כי אני יודעת שיש לזה פחות ביקוש. ולסיום- האם כל העבודות שהן למעשה של כוח עזר- גם אחות צריכה לעשות את זה בסיום הלימודים? ולמשך כמה זמן ובאילו מחלקות? ואם אני לא עובדת תקופה מסוימת אחרי סיום הלימודים אמרו לנו שיהיה צורך לחזור על הלימודים- אבל לא הבנתי כמה זמן מותר לי לא לעבוד? כי אני מתכננת הריון.
תודה.
ש
שני יונגר
תנאי עבודה של אחות בגמר הלימודים
שלום טלי,
השכר של אחות בקופ"ח דיי נמוך בממוצע בסביבות 5000 ש"ח. השכר עולה עם הוותק ועם האחריות, אך לא משתכרים בשכר גבוה במיוחד בכל מקרה. בחו"ל יש ביקוש גדול לאחיות, אני לא בטוחה שיש ביקוש לאחיות קופת חולים, אלא דווקא לאחיות בבית חולים, אך זה שיקול שלך בסופו של דבר. שם השכר גבוה משמעותית. לגבי אופי העבודה של האחות בסיום הלימודים, מאוד תלוי במחלקה בהתמחות ובבית החולים שתעבדי בו כי כל בית חולים קובע סמכויות שונות לאחיות, אז קשה מאוד לומר. כדאי שתרחרחי כל זמן שאת סטודנטית ותדעי לאן לכוון. אני מניחה שהריון דוחה לימודים, אך לא יותר מתקופת חופשת הלידה, גם את חייבת לעבוד בתקופה שלפני הבחינה הממשלתית. בכל מקרה מומלץ שתפני למשרד הריאות ותבררי מולם כדי להיות בטוחה, במיוחד כי התנאים משתנים רבות.