שלום, אני מתעתדת לסיים את לימודי המשפטים ולהתחיל הסבה לסיעוד. האם לימודי המשפטים יאפשר לי להתקדם לתפקידים ניהוליים? היות ותכנית ההשלמה לאחיות נסגרת בקרוב, האם אוכל לעשות תואר ראשון בסיעוד (בעודי אחות) ולקבל הקלות ופטורים? כמו כן, האם ממוצע של כ-75 בלימודי משפטים יהווה בעיה עבורי באיזהו שלב?
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לסיעוד עם או בלי תואר ראשון בסיעוד
שלום דניאל,
אני חייבת לעשות לך סדר בבלגן. ראשית, גם אחות מוסמכת עם תואר ראשון במשפטים היא אחות אקדמאית לכל דבר ועניין. כלומר תוכלי לעשות קורסים על בסיסיים וליהנות מדרוג שכר של אקדמית. יחד עם זאת במידה ותרצי להתקדם לתפקיד ניהולי בכל מקרה יהיה עליך ללמוד לתואר שני בתחום מתאים, אך לתואר שני בסיעוד ייתכן שלא תוכלי להתקבל בגלל שהרקע האקדמי שלך לא מתאים. תארים אחרים כמובן תוכלי לעשות עם השלמות מתאימות כמו תואר שני בניהול מערכות בריאות למשל. לגבי סגירת תוכניות ההשלמה, זה נכון, מי שלא יתחיל ללמוד בתוכנית השלמה לתואר ראשון בסיעוד עד לאוקטובר 2015 לא יוכל לעשות זאת יותר כי התוכניות לא מאושרות על-ידי המל"ג מעבר לכך. האפשרות שלך היא ללמוד לתואר ראשון בסיעוד כחלק מתוכית ההסבה, מה שבהחלט מקל על התנאים, כי הלימודים גם קצרים וגם פחות עמוסים מאלו שנלמדים בתואר הראשון המלא בסיעוד. אני לרוב ממליצה למי שהתואר הראשון שלו לא מתחום הרפואה מכל הסוגים השונים כן לבחור במסלול ההסבה הכולל תואר ראשון כדי לקצר תהליכים בעתיד. חשבי על כך.
תואר במשפטים
שלום לך דניאל בהמשך לדברים הנכונים שכתבה שני, אני רוצה להוסיף מנסיוני בעבודת הסיעוד כי אחות אקדמאית שיש לה גם תואר במשפטים יכולה להתקדם בתחומים רבים ומעניינים כמו ניהול סיכונים ועוד בהצלחה איילה