שלום, יש לי תואר ראשון בחינוך ואני מעוניינת לעשות הסבה לסיעוד בשערי צדק. קראתי הרבה פה בפורום ויצאתי מבולבלת. יש שתי אפשרויות של הסבה לסיעוד? או לאחות מוסמכת או לאחות אקדמאית?
ש
שני יונגר
אחות מוסמכת או אקדמאית
שלום אסתי,
נכון מאוד, מרבית המסלולים להסבת אקדמאים לסיעוד הם לתעודת אחות מוסמכת אך יש גם מסלולים להסבה לתואר ראשון בסיעוד. הבחירה בין היתר בין שני המסלולים צריכה להיות לפי הרקע מהתואר הראשון. ההסבה לסיעוד בשערי צדק היא לתעודת NR בלבד. אין שום מניעה בכך ואת תקבלי את כל התנאים של אחות אקדמאית. ההבדל היחידי בינך לבין אות עם תואר מוכר מתחומי הרפואה למיניהם הוא ביכולת להתקדם לתפקיד ניהולי, אך עוד ארוכה הדרך לשם ותמיד אפשר ללמוד לתואר שני רלוונטי במידת הצורך.
המשך שאלה
תודה שני, אך לגבי השכר זה אותו הדבר גם אם זה תואר אקדמי שהוא לא בסיעוד? ודבר שני, אני אוכל להמשיך ישירות לתואר שני בסיעוד ללא השלמות?
נ
נועה סטרוז
לימודי סיעוד
שלום אסתי,
השכר מעט שונה - אחות בעלת תואר ראשון תרוויח בחמש השנים הראשונות בין 2,650 - 5,7000 לעומת אחות ללא תואר ראשון שתרוויח בחמש השני הראשונות בין 2,500-5,420 ש"ח בחודש.
לגבי תואר שני בסיעוד - תנאי הקבלה ללימודים הינם: אחים או אחיות שסיימות את התואר הראשון בממוצע של 80-85 ומעלה או מועמדים בעלי תואר ראשון (לא סיעוד) שיצטרכו להשלים קורסי בסיס מסויימים לפי שיקול מוסד הלימודים.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על לימודי תואר שני בסיעוד כך שיהיו לך הפרטים על מוסדות הלימוד ותנאי הקבלה.