שלום, אני אמא ל3 ורוצה ללמוד בשנה הבאה סיעוד, ע"פ הנתונים שלי בפסיכו' 509 בבגרות 95 וע"פ תכנית הלימודים נראה שהכי מתאים זה ללכת ללמוד בבתי ספר לסיעוד ללא תואר. האם הדבר יכול להוות בעיה כלשהי בהמשך בקבלה לעבודה? ברצון להתקדם בתחום? במשכורת?
אם אכן זו יכולה להיות בעיה, האם אפשר אח"כ להשלים לתואר? היכן? מה יהיו הדרישות?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד לתעודה או תואר
שלום שיר,
אין בעיה שתלמדי במסלול ללא תואר או עם תואר אך לשני המסלולים נדרשים לפסיכומטרי גבוה יותר וייתכן מאוד שתתקלי בקושי להתקבל עם הנתונים שלך כי נדרשים לפסיכומטרי מעט גבוה יותר בדרך כלל, אך זה תלוי איפה תרצי ללמוד. אם את שואפתץ להתקדם בתחום, התואר הראשון הוא הכרחי ולכן אני לא מוצאת שום סיבה ללמוד לתעודה ולהשלים לאחר מכן לתואר אקדמי, חבל על המריחה הזו שבסופו של דבר תדרוש ממך יותר זמן ויותר מאמץ וגם תעכב את התקדמותך בעבודה. גם השכר מושפע מקיומו או אי קיומו של התואר האקדמי ולכן גם כאן הוא חשוב. דרך אגב, עד כמה שידוע לי תוכניות ההשלמה לתואר ראשון לאחים ואחיות בפועל הופסקו והמחזור האחרון להשלמות מתחיל באוקטובר הקרוב, לכן התוצאה של לימודי סיעוד שלא לתואר ראשון כרגע תגביל אותך בהמשך ואם תרצי ללמוד לתואר ראשון כנראה תידרשי ללמוד לתואר ראשון מלא נוסף.
בהמשך לשאלתי לגבי תואר או תעודה
בהמשך לשאלתי הקודמת, בהנחה ובהמשך יהיה לי רק תעודת אחות מוסמכת ללא תואר וארצה להמשיך לקורסים על בסיסיים, איזה תואר אצטרך לעשות? האם עם כל תואר אפשר להתקדם בתחום? האם תואר בניהול מערכות בריאות מתאים לכך?