ערב טוב! התחלתי להתעניין בלימודי סיעוד ..אך לצערי נתקלי בקשיים ברישום לאוניברסיטאות. יש לי תעודת בגרות בציון של 102 ופסיכומטרי בציון של 513 .לצערי רוב האוניברסיטאות שהתקשרתי אליהם לבירור פסלו כל דרך להתקבל.. הבנתי שבמכון טל בירושלים הם טיפה מתגמשים, האם יש עניין לנסות? והאם לימודים במקום שהוא אינו אוניברסיטה נחשב לטוב ויפתח לי דלתות לתעסוקה? בנוסף לכך הבנתי שבברזילי ניתן ללמוד תעודה ולאחר מכן להשלים לתואר האם אכן זה ממומלץ? או שכדי פשוט לדחות בשנה את הלימודים? האם יש אופציה אחרת?? חשוב לציין שאני גרה באזור אשקלון, דבר המצמצם את אפשרויות הלמידה שלי.. תודה על עזרתכם!
ש
שני יונגר
תואר ראשון בסיעוד- איפה ללמוד?
שלום שירן,
בלימודי סיעוד, לדעתי בניגוד לתחומים אחרים אקדמיים אין שום מניעה ללמוד במכללה לתואר הראשון. במיוחד כי המכללות גם גמישות בלוח הזמנים של השיעורים וגם בתנאי הקבלה. אם מאוד חשוב לך ללמוד באוניברסיטה, פשוט שפרי מעט את הפסיכומטרי, אך אם זה לא הכי חושב לך וותרי ובררי במכללות. כדאי שתלכי לשם ותראי את המכללה המחלקה ותשמעי מה הם מציעים בניגוד לאוניברסיטה ותעשי החלטות בהתאם. לצערי בבריזלי באשקלון אין לך אפשרות לתואר ראשון בסיעוד אלא רק לתעודה, אחרת זה בוודאי היה הפתרון הפשוט ביותר עבורך.