שלום, קראתי כאן שלא יהיו יותר תוכניות הסבת אקדמאים לסיעוד. ראשית כל מדוע? הרי יש מחסור באחיות והאם זה ודאי ונכון? בנוסף- אני עכשיו לומדת שנה ראשונה בתוכנית ההסבה ולא עברתי קורס ואני צריכה לשפר אותו. אז איך ומתי אשפר? אני חייבת לשפר בבית ספר שבו אני לומדת או בכל בית ספר אחר? היכן יפתחו תוכניות הסבה באוקטובר 2014 ובאפריל 2015 ואני יכולה לשפר אותו ב-2 המועדים הנ״ל, לא משנה מתי?
ועד 2017 בכלל לא יהיו תוכניות להסבה? ומה יקרה עם אלה שיצטרכו לשפר קורסים שכבר לומדים בתוכנית?
תודה.
ש
שני יונגר
הפסקת תוכניות הסבת האקדמאים לסיעוד
שלום מיכל,
למרות שיש מחסור באחיות בישראל המחסור העיקרי באחיות שסומן על-ידי משרד הבריאות בשנים האחרונות הוא לאחיות מעשיות ולכן לשם מופנית האנרגיה כרגע. לגבי המסלול להסבת אקדמאים, אני חייבת לנפץ את הבועה שניפחו סביב התוכנית. מלבד העובדה שאלו הלומדים איתך לצידך על ספסל הלימודים ומלבד העובד שהלימודים מעט יותר קצרים מאלו שלומדים במסלול לתעודת אחות מוסמכת, כל שאר הדברים הם בדיוק אותו הדבר. במילים אחרות, אם את אקדמאית ואת רוצה להיות אחות, פשוט הירשמי למסלול הרגיל לתעודת NR. את הרי בכל מקרה תהיי אחות אקדמאית, כי את אקדמאית. במילים אחרות, פשוט פירקו את ההפרדה שהייתה ויצרו מסלולים, אקסקלוסיביים לכאורה, שנותנים את אותו הדבר בסופו של עניין. אני גם מאמינה שתוכלי לקבל מספר פטורים מקורסים לאור הלימודים הקודמים שלך. לכן גם אין בעיה עם שיפור קורסים, למרות שחלק מתנאי התוכניות הם שלא ניתן להיכשל בקורסים או לפחות יש הגבלה על מספר המועדים החוזרים באופן כללי.
בברכה, שני
ג
גלי
שני - לגבי מה שכתבת
כתבת "פשוט הירשמי למסלול הרגיל NR. אבל בהסבה מדובר בשנתיים וחצי לעומת 4 ברגיל וזהו הבדל משמעותי. וגם בהסבה יש אפשרות לקחת מלגה גדולה. האם גם במסלול הרגיל זה כך?
ש
שני יונגר
מדובר בתוכניות ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד
שלום גלי,
אני חושבת שאת קצת מבלבלת תוכניות. תוכניות ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד עבור אחיות בפועל מופסקות החל מ-2017. תוכניות אחיות מוסמכות עדיין מתקיימות וכן כמובן תוכניות לתואר ראשון בסיעוד. מי שאחראי על ההפסקה הזו הם המל"ג ולא משרד הבריאות. נכון להיום, התוכנית האחרונה שתיפתח להשלמה לתואר ראשון בסיעוד לאחים ואחיות בפועל תיפתח באוקטובר 2015. מה יהיה לאחר מכן לא ידוע נכון להיום.
בברכה, שני
מ
מיכל
הסבה לסיעוד
שלום, ומאיפה יש לך את המידע על כך שעד 2017 יבוטלו תוכניות ההסבה לאקדמאים? אני התקשרתי למשרד הבריאות ולא היה להם מידע על זה.
והיכן יפתחו לעת עתה תוכניות הסבת אקדמאים בשנת 2015?
ואם יש לי אחות שמתחילה תואר ראשון באוקטובר 2014 בניהול מערכות בריאות ורוצה לאחר סיום התואר לעשות הסבה לסיעוד, לא היה לה מספיק פסיכומטרי להתקבל לסיעוד, אם לא תהיה יותר הסבה מה היא תעשה? הפסיכומטרי שלה קטן מ-500 ולכן היא גם לא התקבלה ללימודי תעודה. עם התואר הראשון היא תוכל להתקבל ללימודי תעודה? ועד סיום התואר שלה כבר לא יהיו לימודי הסבה?
תודה.
ש
שני יונגר
מדובר בלימודי השלמה לאחיות בפועל
שלום מיכל,
לא מדובר בתוכניות ההסבה לאקדמאים לסיעוד אלא בתוכניות ההשלמה לתואר ראשון בסיעוד. יש הבדל גדול. תוכניות ההסבה נכון להיום עדיין מתקיימות אבל תוכניות ההשלמה למי שלמדו לתעודת NR ורוצים להשלים לתואר ראשון בסיעוד יופסקו החל מאוקטובר 2015. אם אחותך תרצה לעשות הסבה לסיעוד אין בעיה. צר לי אם בלבלתי אותך, ממש אין בעיה במיוחד שהתואר בניהול מערכות ביראות גם מקובל לצורך קידום לאחיות.