שלום. אני מעוניינת לעשות הסבת אקדמאים לסיעוד. גרה בנגב ולצערי לא תיפתח באוקטובר תוכנית בשלוחה של קפלן בסורוקה. גם ברזילי וגם קפלן הם שעה וחצי נסיעה ברכב ממקום מגורי. ניסיתי ליצור קשר עם השלוחה של קפלן בסורוקה שבבאר שבע והם לא יודעים מתי תיפתח עוד תכנית. ניסיתי ליצור קשר עם מנהל הסיעוד במשרד הבריאות כדי לקבל מידע אבל שם בכלל לא ידעו על השלוחה ובקשו ממני לתקשר איתם באמצעות פקס.. היכן אוכל לקבל מידע על פתיחת קורס הסבה בבאר שבע, לפני שאתחיל במסע מטורף של נסיעה ארוכה כל כך ארבעה ימים בשבוע. (אני נשואה ואם לילדים מה שהופך את הנסיעות הארוכות למסובך עוד יותר ..) תודה
ש
שני יונגר
אני הייתי מוותר על תוכנית ההסבה לטובת תוכנית רגילה
שלום מיכל,
יש בעיה השנה עם התוכניות להסבת אקדמאים לסיעוד לאור הגבלת המל"ג את התוכניות. כלומר לא ברור אם המל"ג יקבל את הבוגרים שיתחיל בשנת 2015 לכן מוסדות לימוד רבים ממתינים לראות מה יוחלט בהמשך על-ידי משרד הבריאות והמל"ג יחד. לגבי המסלול, אני לא חושבת שזה כזה עניין רציני לבחור דווקא במסלולים הללו ולא במסלולים הרגילים לתעודת NR כי בסופו של דבר התוצאה זהה תעודת NR ותואר אקדמי. ההבדל יכול להיות הסטודנטים שלומדים איתך ולעיתים משך הלימודים שיכול להיות ארוך בחיצי שנה. בין זה לבין המתנה אל הלא נודע, זה נראה לי המסלול העדיף. אני מציעה שתירשמי למסלול תעודת אחות מוסמכת בבאר שבע, אם שם הכי נוח לך ללמוד ופשוט תתחילי באוקטובר הקרוב ללמוד. בכל מקרה תוכלי לבקש פטור מקורסים כגון אנגלית וסטטיסטיקה אם למדת אותם בתואר הראשון, כך שאין כאן הבדלים משמעותיים.
לימודי תעודה בסיעוד
שלום, גם אני מבאר שבע ואקדמאית. עם כל הבירורים שעשיתי בסורוקה לא יפתח מסלול תעודה ולא מסלול הסבה. לכן נשאר רק לעשות לצערי, תואר ראשון בסיעוד מההתחלה (4 שנים בבן גוריון) או לנסוע 4 פעמים בשבוע לתל אביב ב5 בבוקר וללמוד לתואר הסבה לסיעוד באוניברסיטת תל אביב.
האם יש פתרונות נוספים לבעיה?
ג
גלי
גם אני מהדרום
ורוצה להתחיל ללמוד בשנה הקרובה, אך לצערי רק בברזילי נפתחים לימודים באוקטובר. בקפלן ייפתח כנראה רק באפריל הבא ובסורוקה בינתיים לא יודעים מתי ייפתח הקורס הבא.