שלום, אני לומדת לימודי הסבה לסיעוד. רציתי לדעת- אמרו לנו בלימודים שאסור לנו לא לעבור בשום קורס, כשתנאי המעבר הוא לקבל מעל 60. ראיתי בנות של שנה מעליי שלא עברו קורסים ומשפרות עכשיו.
כמה קורסים במסגרת ההסבה אפשר לא לעבור אותם ( או שאולי חייבים לעבור את כולם), ואם נניח אני לא עוברת קורס בשנה השניה ( הלימודים שנתיים) אז הלימודים שלי יתארכו כי אני לא יכולה לגשת למבחן הממשלתי וצריכה לחכות עוד שנה?
כמה פעמים אני יכולה לשפר קורס אם לא עברתי אותו בפעם הראשונה? ניתן יהיה להאריך את הלימודים, איך זה הולך?
בנוסף כדי שאוכל לעשות קורסים חוזרים- מה המותר מבחינת מערכת ההסבה- כמה קורסים עיוניים מותר לא לעבור וכמה קורסים מההתנסות? כרגע עברתי את כולם אך אני רק בראשית הדרך.
האם כל מי שעובר את כל הקורסים וניגש למבחן הממשלתי עובר בסופו של דבר את המבחן הממשלתי? כמה פעמים אפשר לגשת למבחן הממשלתי וכל כמה זמן? איך המבחן הממשלתי בנוי?
תודה.
ש
שני יונגר
הסבה לסיעוד
שלום ענת,
תמיד יש הבדל בין מה שמחייב מוסד הלימודים לבין מה שקורה בפועל. אני כמובן לא בעד שלא לעבור בחינות, כי אז הלימודים נמרחים על פרק זמן ארוך והכל הופך קשה יותר. ציון 60 בבחינות הוא לציון גבוה ולכן לא אמורה להיות בעיה להגיע אליו, כשהשאיפה חייבת להיות לעבור את הציון 80. עם ממוצע 80 ומעלה שומרים על אופציות פתוחות ללימודי המשך. אם תיכשלי בבחינה בשנה השנייה, תהיי חייבת לחכות עוד שנה שלמה עד לאפשרות ללמוד את הקורס שוב, הבחינה ממשלתית תידחה וכו'. בדיוק כפי שכתבתי לך. לא סתם הם מחייבים מעבר בכל הקורסים. לסיכום, כי אתה חוזרת ושואלת על האפשרות להיכשל בקורסים. אני בעד שתיקחי את הלימודים ברצינות הראויה ותלמדי פשוט. אין שום סיבה בעיני להיכל באף קורס במסלול הזה. מועדי הבחינות הממשלתיות מתקיימים פעמיים בשנה באפריל ובספטמבר. לגבי מבנה הבחינה וכו, יש חוברות הסבר בנושא, במעמד הפורום קשה להסביר וכן היום עדיין רחוק מאוד ממך.