שלום. כל חיי הייתי בטוחה שאני ארצה לעבוד בחינוך וטיפול באנשים וכבר נרשמתי ללימודי עבודה סוציאלית ופתאום לאחרונה התחלתי לחשוב על סיעוד. אז קודם כל אשמח לדעת מה החסרונות והיתרונות של כל מקצוע, כי כמובן שכל אחד ומה שמתאים לו. השאלה העיקרית שלי היא - איפה מומלץ יותר ללמוד את המקצועות האלה? באוניברסיטת אריאל, בן גוריון או העברית?
ש
שני יונגר
עבודה סוציאלית או סיעוד
שלום אפרת,
ראשית, השוואה בין מוסדות לימוד כמנהלת פורום אין באפשרותי לערוך. ההחלטה בסופו של דבר צריכה להיות שלך. לכן אני ממליצה להגיע למוסדות הלימוד למחלקות המבוקשות לפגוש סטודנטים, להגיע לימים פתוחים במוסדות הלימוד ולשמוע מה כל אחד מציע. לאחר מכן לבחור בהתאם לכל מה שתשמעי ותלמדי. לגבי יתרונות וחסרונות של כל מקצוע. החסרונות של עבודת האחות הן: עבודה פיזית, עבודת משמרות. היתרונות, עבודת משמרות עבור חלק מהאנשים היא יתרון, אפשרויות ללמוד ולהחליף תפקידים וכן להתקדם לתפקידים ניהוליים. החסרונות של עבודת העובדת הסוציאלית: רוב המשרות הן חלקיות מה שמקשה על הגעה לשכר סביר. היתרונות הם, מגוון תפקידים אפשריים,עבודה מאוד מעניינת המאפשרת קידום למתאימים. קשה לפרט ממש את כל היתרונות והחסרנות של כל תפקיד וכמובן שיש עוד ובחלקם הם מאוד אינדיבידואליים. אני מציעה שתקראי על כל תפקיד תיגשי למחלקות במוסדות הלימוד לגביהם את מתלבטת ותשאלי את הסטודנטים גם את השאלות הללו.