שלום רב! ביררתי היום על הסבה לסיעוד בבי"ח ברזילי, נתנו לי פרטים על המסלול ואמרו שיוצאים עם תעודת אחות מוסמכת והתואר הקודם שלי מוכר, האם זה אומר מהמסלול שלהם אוכל לצאת לקורסי המשך? מעוניינת להמשיך למיילדות. תודה מראש!
ג
גלי
גם אני מבררת על ברזילי
שלום הדר. גם אני מבררת על הסבה לסיעוד בברזילי וגם הרצון שלי הוא להמשיך למיילדות. את מתכננת על אוקטובר הקרוב?
ש
שני יונגר
עם תואר ראשון ועתודת NR אפשר
שלום גלי,
במידה ואת אקדמאית עם תואר ראשון המוכר על-ידי המל"ג את תוכלי להמשיך למיילדות לאחר סיום הלימודים לתעודת אחות מוסמכת.
הסבה לסיעוד
שלום במידה ואני עושה הסבה לסיעוד, לאחר מכן אני יכולה להמשיך לכל קורס על? (טיפול נמרץ, ח. ניתוח). ועוד שאלה היכן אני יכולה לבדוק לגבי סיבסוד ללימודי הסבה?
ש
שני יונגר
לימודי קורסים על בסיסיים בסיעוד
שלום אינה,
במידה ואת אחות אקדמאית עם ציונים מספקים תוכלי להגיש מועמדות לכל אחת מההתמחויות בקורסים העל בסיסיים, כן. שנית, לגבי הסבסוד בעבר היו מלגות מאוד גבוהות לתוכנית הזו אך למיטב ידיעתי הן נגמרו. את יכולה לברר במשרד הבריאות אם יש מלגות השנה או לא. במידה ולא תוכלי לגשת למלגות כמו פר"ח סיעוד ואחרות כדי לתמוך במימון הלימודים שלך.
כן, כדי להמשיך למיילדות תוכלי להמשיך עם תעודת ה-NR שתקבלי במהלך התואר ועם התואר הראשון שלמדת. הדבר היחיד שלא תוכלי לעשות הוא להתקדם לתפקיד ניהולי אם תרצי בכך בעתיד, כי תואר ראשון שאינו מוכר מאושר לצורך שכר התחלתי וכו' ואך לא לצורך קידום. לכן אם תרצי קידום בעתיד, כדאי מאוד שתשקלי להמשיך וללמוד לתואר שני רלוונטי.