שלום רב, שמי יפית, אני בת 37 בעלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח, אמא ל3. כל חיי רציתי ללמוד אחיות ומסיבות אלה ואחרות לא מימשתי זאת. לאחרונה התעניינתי במקצוע מאוד והחלטתי שזה הרגע אחרת יהיה מאוחר אבל נוכחתי לדעת שאני לא יכולה לעבוד ולפרנס את משפחתי ואז שוב התאכזבתי ובגדול. שאלותי הן: מה הפתרון לאמהות שעובדות וחייבות לפרנס? מזכירה שאני בעלת תואר ראשון גרה בדרום הארץ (עוטף עזה), עקרונית אם יהיה פתרון ללימודים במרחק רב מביתי אסכים לנסוע. כמה זמן הלימודים? תודה מראש
ש
שני יונגר
עבודה במקביל ללימודי סיעוד
שלום יפית,
בבית חולים אסף הרופא קיים מסלול לימודי אחיות לאימהות, שיכול מאוד להתאים לך. במסלול הזה קודם כל יש חופשות במקביל לילדים מהלימודים ושנית, הלימודים מסתיימים כל יום בשעה דיי מוקדמת. אם עדיין לא טובה לך התוכנית הזו, אז אולי המכללה האקדמים לישראל ברמת גן תתאים לך יותר ששם המסלול מובנה לעבודה במקביל ללימודים. כלומר העבודה היא ככוח עזר בבתי חולים במקביל ללימודי הסיעוד. אמנם קשה להתפרס במקביל ללימודים אך שתי האופציות הללו מאפשרות יותר. אלו המסלולים שאני מצליחה לחשוב עליהם שהם גם במרחק סביר לגישה מבחינתך. מבחינה גאוגרפית כדאי לך לברר גם בברזילי, אם גם אצלם יש מסלול המשלב עבודה ולימודים במקביל, שתקל עליך.