שלום, אני בת 20 וחצי מאזור הדרום. התחלתי לימודי הנדסה ומהר הבנתי שזה לא בשבילי משום שחשוב לי לעבוד מול אנשים ולעזור, באופן ישיר. כעת אני מתלבטת בין שני תחומים שמאוד מעניינים אותי: סיעוד והוראה. סיעוד- גוף האדם מרתק אותי ובמיוחד הידיעה שאחות יכולה לעזור במגוון דרכים ולבחור תחומים שונים כמו מיילדות, ילדים או טיפול נמרץ וכו'. הוראה לעומת זאת- לאחר שנתיים שעבדתי עם ילדים בשירות לאומי אני יודעת שאין כיף יותר מלעבוד מול ילדים, מה גם שבימינו חשוב שיהיו מורות עם רצון אמיתי לעזור בחינוך דור העתיד. אולם, זו עבודה שדורשת קשיחות והעברת חומר מול קהל גדול, דבר שאני מתקשה בו עקב חוסר ביטחון עצמי. ישנה גם אפשרות של בחירה בקלינאות תקשות אך האם זה כדאי? לכן, אני מעוניינת לדעת, לפי מה שציינתי, מה יותר מתאים לי ללמוד? כיצד אוכל לבחור נכון? למה יש יותר ביקוש? האם יש איזושהי אפשרות לשלב בין שני התחומים? היכן כדאי ללמוד? אשמח לקבל עזרה... תודה!
ש
שני יונגר
באיזה תחום לבחור?
שלום סתיו,
שלושת התחומים שציינת הם תחומים שבהם יש ביקוש, גם למורים, גם לאחיות וגם לקלינאי תקשורת. שילוב בין התחומים לא ניתן לעשות, אלא ללמוד כל תחום מקצועי בנפרד.
מה שאני מציעה שתעשי הוא שתבדקי את הדברים הבאים כחלק מהחלטתך: 1. האם את עומדת בתנאי הקבלה ההתחלתיים. 2. כמה שנות לימוד עליך להשקיע 3. מה כוללת העבודה בתחום בפועל והאם אופי העבודה מתאים לך 4. מהו השכר בכל מקצוע והאם הוא מתאים לך
כאשר תעני על כל אחת מהשאלות הללו תוכלי לקבל תמונה קצת יותר מלאה לגבי כדאיות התחום מבחינתך. לגבי מקומות לימוד מומלצים, כמנהלת פורום אינני יכולה להמליץ על מוסדות לימוד מומלצים.