שני שלום, בתשובה לשאלתו של אוהד גל (22/12) על ביטול האופציה להשלמת תואר, את עונה לו שלא ידוע לך על ביטול כזה. דעי שאכן המל"ג מגביל כרגע את האפשרות להשלמה כזו, באופן שרק עד שנת 2015 ניתן יהיה להתחיל את ההשלמה. כלומר מי שנמצא כרגע בעיצומה של שנת לימודים ראשונה, לא יוכל להמשיך להשלמה. (עייני באתר של המל"ג, בהחלטה משנת 2011) יש לפרסם עניין זה בכל דרך כי הוא גורם להטעיה של תלמידים!! ואם ניתן, יש להילחם בכך...)
ש
שואלת
השלמה
עד 2015 ?! ז״א שעד שנת הלימודים 2015/2016 אפשרות להתחיל או לסיים?!
פ
פזי
הגבלת השלמה לתואר
התאריך האחרון להתחלת הלימודים הוא אוקטובר 2015, התאריך האחרון לקבלת התואר הוא ינואר 2017, קחי בחשבון 3-4 סימסטרים של לימוד, ותגיעי למסקנה שתלמידי שנה א' השנה, לא יוכלו יותר להשלים לתואר. הדברים כתובים במפורש באתר המל"ג.
ש
שני יונגר
קשה לי להאמין שכך באמת יהיה
שלום פזי,
מהיכרותי עם המל"ג ואופן פעולתו, אני אומרת לך, אך כמובן שאינני יכולה להבטיח לך שהתוכנית אכן תמשיך להתקיים. ראשית, מוסדות לימוד רבים מעסקים ומלמדים סטודנטים רבים להשלמה לתואר אקדמי ושנית כל התחום הולך לכיוון של אקדמזציה. מה שהמל"ג מנסה לעשות כאן הוא ליצור לחץ על מוסדות הלימוד שלא ליצור מסלולים שלא לתואר אקדמי מלכתחילה ולכן לא ליצור מסלולי השלמה לתואר ראשון. את התוצאות אפשר לראות כבר בשטח אצל מוסדות הלימוד שמאפשרים או הסבה לתעודת NR או לתואר אקדמי מלא בסיעוד לאקדמאים. אני באופן אישי לא מאמינה שמי שיתחיל מסלול כזה לא יקבל בסופו של דבר את התעודה, וזו המלחמה הכי טובה, פשוט ללכת וללמוד. הנושא הזה ודומי לו עולים כל פעם מחדש והמל"ג בסופו של דבר אינו יכול למנוע ממי שלמד בתוכניות שאושרו שלא לקבל את המגיע לו.
הנושא לשיקולך כמובן, אך אני בכל מקרה ממליצה כבר כמה זמן שלא לבחור במסלולי ההסבה ל-NR בלבד אלא במסלולי ההסבה לתואר ראשון נוסף בסיעוד. זה נכון יותר מכל הבחינות.