כמה שאלות לבירור יתר א. במסלולי ההכשרה לאחיות כמו במרכז הרפואי מאיר הם לאחיות מעשיות או מוסמכות או שמא שניהם על אותו נגזר. ב. אני בת 30+ ומעונינת ללמוד אחיות, האם לאחר היותי אחות וארצה להשלים לתואר האם בכל אופן אצטרך להשלים בגרות שחסרה לי? הרי אם זה כן , אזי עדיף, לכתחילה לעבור איזה שהיא מכינה או השלמת בגרות. מה לפי דעתך עדיף. (בהתחשב בעובדה שאני אמא ) תודה
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד לתואר או אחות מוסמכת בלבד
שלום אורית,
בבית החולים מאיר קיימים שלושה מסלולים ללימודי סיעוד, האחד הוא לימודי אחיות מוסמכות, השני הוא הבסת אקדמאים לסיעוד והשלישי הוא מסלול הסבת אחיות מעשיות לאחיות מוסמכות. אין מסלול ללימודי אחיות מעשיות בבית הספר הזה.
לגבי לימודי האחיות אחרי גיל 30 ועניין הבגרויות. מכיוון שעברת את גיל 30 אינך חייבת בהצגת תעודת בגרות לצורך לימודים אקדמיים, אך חובה עליך להיות בעלת 12 שנות לימוד. מה שתהיי חייבת זו בחינה פסיכומטרית כדי להמשיך לתואר האקדמי, זו הדרישה מכלל המעוניינים בלימודי ההשלמה הללו.
מה שאני מציעה שתעשי הוא את המסלול המיועד אימהות. אמנם אין אותו בבית החולים הזה, אך זהו מסלול המותאם לחופשות השנתיות של הילדים ומקל מאוד על אימהות הלומדות בו. לאחר שתסיימי את הלימודי השתלבי בעבודה והחליטי בהמשך הדרך מה נכון עבורך, האם ללמוד לתואר אקדמי או לא.
הלימודים לתואר אקדמי בסיעוד הם מאוד עמוסים, אני לא בטוחה שנכון להיום כאמא תוכלי לעמוד בכל העומס הזה.
עוד אפשרות שיכולה להיות טובה עבורך. יש מסלולים במכללות אשר מציעים מסלול לימודי סיעוד לתואר המאפשרים שילוב עם עבודה בתחום. אם את חייבת לעבוד במהלך הלימודים שלך, זו גם יכולה להיות אפשרות מצוינת עבורך.