שלום, אני מעוניינת למצוא מידע על המסלולים הקיימים לאמהות ו/או מסלולים מקוצרים ללימודי סיעוד (איני בטוחה מה ההבדל בין השניים) ואיפה בארץ ניתן ללמוד אותם. אציין שאין לי תואר אקדמאי, למקרה שזה רלוונטי. המטרה הסופית היא להיות אחות מיילדת והחלטתי שהגיע הזמן להתחיל לעבוד בשביל החלום :) תודה למשיבים
ר
רעות
תהליך הלימודים של אחות מיילדת
אשמח להשיב עד שיענו בצורה יותר מקצועית, המטרה שלי להיות אחות טיפת חלב אז התהליך הוא כזה ואני מאמינה שזה דומה למיילדת- קודם כל ללמוד לתעודת אחות מוסמכת (אני מתחילה ביום ראשון במסלול לאימהות בבי״ח מאיר) 3 שנים, אח״כ להשלים לתואר ראשון בסיעוד( לפי מה ששמעתי הלימודים הם פעם בשבוע כשנה) ואז אפשר לצאת קורס על בסיסי בבריאות הקהילה( בשביל להיות אחות טיפת חלב) או למיילדת וכ״ו שנמשך כ-8 חודשים...מסלול דיי ארוך... כמובן שצריך תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי בשביל להתקבל ללימודים של אחות מוסמכת. מקווה שעזרתי :)
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד לאימהות וקורס על בסיסי במיילדות
שלום שיב,
מסלולי הסיעוד לאימהות הם מסלולים לא אקדמיים. כך שבסופם תצטרכי להשלים את לימודיך לתואר ראשון. בנוסף, כפי שציינה רעות בצורה מדויקת, כדי להתמחות בתחום מסוים בסיעוד אם מיילדות או כל תחום אחר. יש לעשות קורס הקרוי על בסיסי. בתחום המיילדות צריך התנסות של הרבה מאוד שעות ולידות כדי לסיים את הקורס ולקבל את ההתמחות.
אני מאמינה שלאורך הלימודים, את תתמחי בכל מיני תחום ותגלי אז מה הכי נכון לך, מבחינת התמחויות. מי יודע אולי תגלי כי את אוהבת יותר תחום אחר. הכל יכול להיות.