שלום, אני עושה הסבה לסיעוד וחיסונים. החיסונים שעליי לעשות הם טטנוס דיפתריה פוליו ושעלת ושפעת. האחות הסבירה לי שטטנוס דיפתריה פוליו ושעלת אני אעשה ביחד. הבנתי שהחיסון נקרא החיסון המחומש או משהו- האם לחיסון הזה ידועות תופעות לוואי? אשמח לקבל מידע על החיסון.
אני גם עושה שעה אחרי החיסון תבחין מנטו. זה בסדר? אולי עדיף לעשות את החיסונים בנפרד ולא את כולם ביחד? או שזה בסדר כי נדמה לי שבחיסון הזה השעלת מוחלשת? למרות שלא שאלתי על כך עוד את האחות.. זה בסדר לעשות אחריה באותו היום תבחין מנטו?
בנוסף- יש לי אפשרות, מסיבות רפואיות, לא לעשות את חיסון השעלת.עד כמה באמת חיסון השעלת מונע הדבקה בשעלת? כי לפי הכתוב באינטרנט רשום שזה ל-3 שנים מונע הדבקה ( היה רשום בכמה אתרים לא יודעת אם זה נכון).
האם לאדם מבוגר בן 25 שלא חלה בשעלת ולא עושה את חיסון השעלת יש יותר סיכון לחלות בשעלת וגם לא להירפא ממנה, כי הבנתי מהאינטרנט ששעלת יותר מסוכנת לילדים קטנים אך אינני יודעת אם זה נכון..
אשמח לקבל מידע על מחלת השעלת, איזה תופעות לוואי עשוי לחוות אדם מבוגר עקב שעלת שלא חוסן כנגדה ולאילו תופעות לוואי והשפעות קשות שאי שאפשר להירפא מהן זה יכול להוביל אצל אותו האדם?
האם לאדם מבוגר שלא חוסן יותר קל להירפא משעלת כי הוא מבוגר והמערכת החיסונית חזקה יותר? ( לא קשיש.)
אם אהיה עם כיסוי על הפה והאף במהלך ההתנסויות הקליניות בלימודים האם זה יכול להפחית את הסיכוי להדבקה בשעלת ואפילו למנוע את ההדבקה בשעלת?כי הבנתי שהמחלה מועברת דרך האוויר והנשימה.
האם מותר לשים כיסוי על הפה והאף וזה מונע הדבקה בשעלת או לפחות מפחית?
אילו עוד אמצעים יש להפחתת ההדבקה בשעלת או למניעת ההדבקה בה מלבד חיסון? תודה.
ש
שני יונגר
חיסונים לקראת לימודי סיעוד
שלום ריקי,
ידוע על תופעות לוואי בחיסונים הללו בעיקר אצל ילדים ותינוקות. מה שכן החיסון משאיר תחושה לא נעימה ביד ליום יומיים, בגלל פיזור החומר בגוף שהוא יחסית איטי. לגבי ההפרדה בין התבחין לבין החיסון, אני לא רואה שום סיבה להפריד בין השניים כי מדובר במחלות שונות לחלוטין. אך אם יוחלט על-ידי הגומרים המטלפים כי הם מעדיפים להפריד בין השניים, הם ידאגו לומר לך הכל במקום. אני בעד לעשות את כלל החיסונים ביחד. אין טעם למרוח את זה, באמת שלא. זה לא נעים, אבל ממש לא נורא. לגבי המניעה של חיסון השעלת את המחלה עצמה זו שאלה מצוינת, שכדאי שתפני אותה לרופא המתמחה בבריאות הציבור ולא לפורום הזה. כיסוי הפה יכול למנוע הדבקה, אך שוב אני ממליצה שתתייעצי עם רופא בריאות הציבור בנושא.