והאם יש הבדל בין תואר שני בניהול מערכות בריאות עם מגמה וללא מגמה? מבחינת אופציות קידום שכר וביקוש.. האם יש ביקוש לתלמידים שסיימו מגמה בתואר השני בניהול מערכות בריאות יותר מאלו שלא סיימו את התואר ללא מגמה?
אני כנראה אלך ללמוד תואר שני בניהול מערכות בריאות והתואר הראשון שלי לא יהיה בסיעוד, עם תעודת אחות מוסמכת. האם נדרשות אחיות שסיימו תואר שני בניהול מערכות בריאות? האם במכרזים ובדרושים רשום תמיד סוג התואר השני הנדרש? כי הבנתי שהתואר מוכר לצרכי שכר של תואר שני אך האם הוא נדרש בשוק התעסוקה כדי להיות בתפקידים בכירים? האם ברוב המקרים מציינים את שם התואר? האם זה נכון שכדי להיות אחוות אחד מהתארים צריך להיות בסיעוד או שזה לא משנה?
בנוסף רשמת שלעבודה בחוץ לארץ אפשר להסתפק בתואר ראשון בלבד. מספיק תואר ראשון בפסיכולוגיה ותעודת אחות מוסמכת והאם זה לא יגרור בגלל זה לאפליית שכר וקידום ביני לבין אחיות שיש להן תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסיעוד בחוץ לארץ? כי המטרה היא לא רק למצוא עבודה אלא גם לקבל שכר גבוה בחוץ לארץ וקידום..
תודה.
ד
ד"ר איילה גונן
תואר שני
שלום לך מיכל אני מבינה שחשוב לך הקידום המקצועי וזה מעולה תואר שני יכול להיות תואר שני עם תיזה שהוא בסיס ללימודי דוקטורט או ללא תיזה בנוסף, הקידום המקצועי - קבלת התפקיד המיוחל אותו תרצי תלויה בגורמים שונים וקשה לי בשלב זה לאמר לך מה עדיף. נראה לי שתואר שני בסיעוד של אחת האוניברסיטאות או המכללות המתמקד בתחום עיסוקך עדיף. אך אין זה מדוייק לגבי עיסוק בחו״ל עדיף לך להיכנס לאתרים באינטרנט במקומות בהם את מתעניינת ולשאול שם בהצלחה איילה
מ
מיכל
תואר שני לאחיות
שלום, לא כל כך הבנתי.. אמרתם לי שתואר שני בניהול מערכות בריאות לתמידי הסבת אקדמאים לסיעוד מוכר לצרכי שכר אך פחות לצרכי קידום.
אבל אם פחות מקדמים אותי עם התואר אז גם השכר יהיה נמוך יותר שאקבל בעבודה? מאלו שיש להם לפחות תואר אחד בסיעוד? או שהכוונה שמשלמים לי כסף על זה שיש לי פשוט את התואר ולכך הכוונה, שהוא מוכר מעצם התואר? ישלמו לי בעצם על זה שיש לי את התואר? ובכמה בעצם בערך עולה המשכורת מעצם זה שיהיה לי את התואר השני?
ולמעשה למי שיש תואר שני בסיעוד עד כמה קל לו להתקדם עם תואר שני בסיעוד (לאלו שמגיעים ממסלול הסבת אקדמאים) ביחס למי שיש לו תואר שני בניהול מערכות בריאות? האם בכלל אפשרי להתקדם?
וכשאומרים קידום למה הכוונה? לאיזה תפקידים? ותוך כמה זמן זה אפשרי? האם אפשר גם להתקדם באמצעות קורס על בסיסי בהדרכה קלינית זה גם נחשב קידום (שדורש ניסיון של שנה)?
ומה אפשרויות הקידום עם תואר שני בניהול מערכות בריאות ביחס לאפשרויות הקידום ביחס לאלו של תואר שני בסיעוד לתלמידי ההסבה לסיעוד? האם יש הבדל בתפקידים?