היי, רציתי לשאול האם יש אחות שעובדת עם ילדים ? מטפלת בהם? אני מאוד רוצה לעזור לילדים חלשים ופתאום אני מוצאת את עצמי מתעניינת בתחום הזה. השאלה אם יש אחות כזו? תודה מראש
ש
שני יונגר
אחיות המתמחות בילדים
שלום מירב,
כמובן שיש אחיות המתמחות בילדים! כיף לשמוע שיש מי שהטיפול חשוב בה כל כך. עשי זאת מכל הלב.
בברכה, שני
מ
מירב
היי שני, תודה על תשובתך
סליחה אבל לא הייתי מספיק ממוקדת. אני רוצה לעזור לילדים והתחום הרפואי קורץ לי. אבל מצד שני אני לא רוצה לתת זריקות וכדומה.. יותר רוצה לתת טיפול ריגשי. האם יש כזה דבר בתחום ה'אחות מוסמכת/אקדמאית'? אם כן, אני צריכה ללמוד לתואר סיעוד? ואם לא, האם יש תואר אחר שמתאים להגדרה הזו (טיפול ריגשי בילדים)? אני יותר מאשמח אם 'תזרקי' לי רעיונות ללימודים - קורס, תואר או כל דבר אחר שיכול להתאים. תודה מראש.. :)
ש
שני יונגר
תואר ראשון טיפולי
שלום מירב,
אם הטיפול הרגשי יותר מעניין אותך, אז למה ללמוד סיעוד? אולי עדיף שתלכי ללמוד עבודה סוציאלית, שם הטיפול ממוקד רגש הרבה יותר. אפשרות נוספת היא ללמוד לתואר ראשון בחינוך ולהמשיך לתואר שני טיפולי מכל סוג שתתחברי אליו.
בנוסף, יש אפשרות גם ללמוד טיפול באמצעות בע"ח או הידרותרפיה, או כל תחום טיפולי שאינו לתואר ראשון.
אפשרות נוספת כתואר ראשון היא ללמוד מדעי ההתנהגות ולהמשיך לתואר שני טיפולי כמו פסיכודרמה, פסיכותרפיה או דרמה בתרפיה. לתחום אלו אפשר להמשיך לתואר שני גם מעבודה סוציאלית.