שלום רב, אני מתחילה בחודש אפריל מסלול של הסבת אקדמאים ויש לי כמה שאלות: 1. האם המסלול התפתחות שלי בעתיד שונה ממסלול של מי שעושה מסלול רגיל? ואם כן מהו? האם אני אוכל להמשיך לתואר שני במנהל מערכות בריאות?האם אוכל להמשיך לקורסי על בסיסיים בלי צורך להשלים לתואר ראשון בסיעוד? 2. הייתי מאוד רוצה כבר במהלך הלימודים ואפילו כבר בתחילת הלימודים להיכנס לעבוד בבית חולים. הבנתי שהברירה היחידה שלי היא כוח עזר. חלק מחבריי הנמצאים בתחום ממליצים להיכנס לעבוד ככוח עזר בשביל הידע והוותק בתחום וחלקם אומרים שלא כדאי להתחיל מכוח עזר.אני ממש בהתלבות. בנוסף, במקרה שהתשובה שלכן היא כן האם יש מחלקות מסוימות שאתם ממליצים להתחיל בהם? תודה מראש
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום לי,
ההבדל היחידי הוא שבמידה ותרצי להמשיך לתפקידים ניהוליים ככל הנראה תצטרכי תואר בסיעוד. אבל בהחלט את יכולה להמשדיך וללמוד לתואר שני בניהול מערכות בריאות, עם ההשלמות הדרושות כמובן. חלק מאופי הלימודים במסלול ההסבה משלבים עבודה בלימודים, אל דאגה זה יקרה. אין שום סיבה לא לעבוד ככוח עזר, להפך זה בהחלט חשוב ויסייע לך בעתיד להשתלב במערכת בצורה אופטימאלית כי כבר תכירי ותביני את הדברים מבפנים. לגבי תחום מסויים, ההעדפות הן שלך, אך העבודה ככוח עזר היא לפי צרכי המערכת, אז תראי לאן תוכלי ללכת ובמהלך הלימודים גם בוודאות תפתחי העדפות לתחומים מסויימים.
בברכה, שניט
ל
לי
כוח עזר
האם עבודה ככוח עזר תורמת לי לוותק בהית חולים? כמה בערך מקבל כוח עזר סטודנט? איפה אפשר למצוא מידע מהו תפקידו של כוח עזר בכל מחלקה?
ש
שני יונגר
כוח עזר
שלום לי,
השכר של כוח העזר הוא מינימאלי, אך יש משמרות ושעות נוספות. לגבי העבודה עצמה, עושים מה שדרוש, מנקים מסדרים משנעים חולים וכו׳ מה שנדרש, עושים. הסיבה שאמרתי שזה בהחלט טוב היא כי את כבר בתוך המערכת לא לוותק אלא להיכרות עם המקום האנשים ומדיניות העבודה. זה מאוד מקל כאשר משתלבים באופן קבוע.
בברכה, שני
ל
לי
עוד שאלה
1. ביררתי בבית חולים בו מתחילה ללמוד בעוד חודשיים לגבי עבודה ככוח עזר, אמרו לי שאני יכולה להתחיל לעבוד רק בשנה שנייה שלי. ליתר דיוק אני עושה מסלול של הסבת אקדמאים. האם זה ייתכן? אני יודעת שבהרבה מקומות אפשר לעבוד כבר מתחילת הלימודים
2. ראיתי שהרבה שאלו לגבי שכר התחלתי של אחות. רציתי גם לשאול אני בלי צבא, תואר ראשון ועושה הסבת אקדמאים. מה פחות או יותר יהיה השכר ההתחלתי שלי?
3. האם ניתן להתכונן קצת ללימודים? ואיך? באינטרנט יש הרבה חומרים אבל אין משהו מסודר ומובן ולמי שכרגע אין הרבה מושג