שלום רב אני בעלת תואר ראשון במשפטים ותואר ראשון במנהל עסקים, ואני רוצה לעשות הסבה לאחות ומתלבטת בין שתי האופציות האחת לימודים בביח מאיר לתעודה של אחות מוסמכת והשני הכולל תואר ב\סיעוד בתא והוא גם יותר ארוך, והיות ואני אמא לילד קטן שיהיה בריא אני ממש מתלבטת. קראתי פה בפורום שאת אומרת שעדיף תואר בסיעוד על מנת להתקדם ניהוליתף, אני רוצה להבין מה הכוונה ומה ההשלכות של זה לאחר מכן, כדי לקחת הכל בחשבון...כי אני בכל אופן רואה כי הרבה עושיפ את המסלול במאיר אז למה לעשותו אם הוא לא מקנה ככ אופציות או שמא לאחר מכן אצטרך השלמה?אני מציינת שברצוני להיות אחות מיילדת או חדר ניתוח. תודה
ד
ד"ר זיוה שפירא
תשובה
שלום לי,
אם ברצונך להיות אחות מיילדת או אחות בחדר ניתוח, הסבת אקדמאיים אמורה להספיק. קחי בחשבון, כי לאחר שתסיימי את לימודי האחות המוסכת, תצטרכי לעבור גם קורס על בסיסי (מיילדות או חדר ניתוח). אלו הם קורסים פנימיים של מערכת הבריאות.
אכן, כמו שכתבת, אם תרצי בעתיד לצאת לתפקיד ניהולי, סביר מאוד שתצטרכי לעבור גם השלמה לתואר ראשון בסיעוד, על כן ההמלצה לעבור את המסלול במלואו מלכתחילה.
כך או כך, המלצתי היא ללכת להתרשם בכל המוסדות שמעניינים אותך. בהצלחה.
ל
לי
בהמשך לתשובתך- הסבה
הי דר שפירא בהמשך לתשובתך, שאלתי היא מה ההשלכות לכך שיש לי תואר ראשון אחר ולא בסיעוד לגבי האופציה הניהולית מה המשמעות שאת אומרת שלא אוכל להתקדם בפן הניהולי?מה הכוונה לפן הניהולי?והאם הבנתי נכון שבפן של מיילדת או חדר ניתוח למשל היות ומדובר בקורסים על בסיסיים כן יתאפשר לי? כי ראיתי פה שענית לבחורה בשם אגם שמי שלא עושה תואר בסיעוד לא נפתחות לו אפציות לקורסים על בסיסיים כגון מיילדת וכו, אז לא ממש מבינה מה הכוונה בםן הניהולי מול הפן השני ואם ברצוני להיות אחות מיילדת או אחות חדר ניתוח, האם הלימודים בבית חולים מאיר מספיקים לי? כמו כן תסבירי לי מה הכוונה שלצורך פן ניהולי צריך תואר בסיעוד תודה
ש
שני יונגר
לימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום לי,
בהמשך לשאלתך בעניין לימודי הסיעוד. העניין הוא כזה, לימודי סיעוד נחלקים לשני חלקים (רק לשם ההמחשה וההסבר) לימודי איות מוסמכת והשלמה לתואר ראשון. הסיבה לכך נובעת מהעובדה שעד לפני קצת יותר מעשור לימודי סיעוד נלמדו בעיקר לצורך תעודת אחות מוסמכת ללא תואר ראשון. כיום התפיסה הולכת ומשתנה, ויש יותר עידוד ללימודי סיעוד לתואר ראשון.
מכאן נובע העניין הניהולי, אחות אשר רוצה להתקדם למשל לתפקיד מנהלת משמרת חייבת להיות בעלת תואר ראשון לפחות וכך גם לגבי תפקידי אחות אחראית ראשית וכו׳. לכן הומלץ לך לבחור במסלול המלא מראש ולא רק בהסבה. אך לדעתי עניין זה ישתנה בעוד מספר שנים לאור הצרכים של המערכת (אינני יכולה להתחייב על כך כמובן).
לגבי קורסים על בסיסיים, כל אחות יכולה להתמחות בתחום מסויים ובחלקם עם ניסיון ולעיתים גם ללא ניסיון ניתן לקחת קורסים להתמחות ספציפית כמו מילדות. הלימודים הללו הם לימודי תעודה לכל דבר ועניין המסמיכים אותך לעיסוק בתחום התמחות ייחודי. אני בטוחה שבמהלך הלימודים תדעי לבחור מה הכי מעניין אותך לעשות כי תתנסח בכל התחומים, אל תחליטי מראש.
בנימה אישית, אל תשלחי לימודי הסבה ותלכי מייד על מסלול מלא, לימודי ההסבה לאקדמאים בנויים במורה המאפשרת עבודה (בשכר) במקביל ללימודים. ולדעתי תמיד אפשר לעשות את ההשלמות לתואר הראשון אם יש צורך. לא בטוח בכלל שזה יהיה רלוונטי לך, הרי לא כולם רוצים או צריכים להיות מנהלים. זה לא בהכרח המסלול לשאוף אליו. תני לדברים לזרום ועשי החלטות בהתאם לניסיון שלך בעבודה בשטח.