שלום רב! אני מעונינית לעשות הסבת מקצוע למיילדות אני בעלת תואר ראשון במדעי המעבדה הרפואית במכללית הדסה (תואר מצטיין) הבנתי שלימודי ההשלמה נערכים כשנתיים וחצי ולאחר מכן אני צריכה לעבוד שנה בבית חולים ורק אז לעבור קורס למילדות כ-9 חודשים.מההודעות שקראתי באתר נאמר כי חייב תואר בסיעוד כדי להתקדם במקצוע. שאלתי היא אם אני בעלת תואר ראשון זה לא ייחשב לי כאחות מוסמכת עם תואר? או שאני צריכה שוב פעם לללמוד לתואר ראשון בסיעוד? אז מה בעצם ההסבה מקצרת לי בזמן? כמה שנים זה לתואר בסיעוד לבעלי תארים ראשונים? ועוד שאלה המשכרת בבתי חולים טובות? תודה רות
ד
ד"ר זיוה שפירא
תשובה
רות שלום,
תעודת אחות מוסמכת והתואר האקדמי שלך אמורים להוות תנאי מספיק על מנת לצאת לקורס על בסיסי מיילדות. ההודעות באתר, העוסקות בעדיפות של תואר בסיעוד על פני תארים אחרים, מתייחסות למקרים של יציאה לתפקדים ניהוליים, בהם לעיתים תינתן עדיפות לבעלי תואר ראשון מלא בסיעוד.
בהצלחה.
ר
רות
המשך ההודעה הקודמת
שלום זה שוב רות אז רציתי לדעת אם עכשיו אני לומדת אחות מוסמכת אז זה נקרא שאני אחות מוסמכת אקדמאית? ואם ארצה להשתלב בתפקיד ניהולי אצטרך להשלים ללימודי תואר ראשון בסיעוד? כמה שנים זה?
ד
ד"ר זיוה שפירא
תשובה
שלום.
אם תחליטי ללמוד לתעודת אחות מוסמכת, אכן תחשבי כאחות אקדמאית, אך לא אקדמאית בסיעוד. אם אכן תצטרכי בעתיד להשלים לתואר אקדמי בסיעוד, מדובר בלימודים של שנתיים נוספות.