רציתי לדעת מה ההבדל בין מי שיש לו תואר ראשון בסיעוד לבין מי שיש לו רק תעודת אח מוסמך לבין אח מוסמך שיש לו תואר אקדמאי שאינו בסיעוד , מבחינת תפקיד , שכר, מקום עבודה ( איפה כל אחד יכול לעבוד )?
במידה ויש לי תעודת אח מוסמך ותואר ראשון בפסיכולוגיה האם אני יכולה לעבוד בקופת חולים בלי ותק , או אני צריכה לעבוד קודם בבית חולים?האם אני יכולה לקחת קורסי על בסיסיים למרות שאין לי תואר בסיעוד? או שרק זה מגביל אותי מבחינת תפקידים ניהוליים
אחרי שקיבלתי תעודת אח מוסמך ועשיתי בחינה ממשלתית , האם אחרי לימודי השלמה לתואר ראשון באוניברסיטת חיפה יש עוד בחינה?
אני מתלבטת איפה לעשות את ההסבה האקדמאית , איזו מקום מועדף יותר , כך שאסיים את תעודת אח מוסמך וגם לימודי תואר ראשון בפחות מ 4 שנים !
לימודי ההשלמה ברמת גן הם רק שנה ואילו בחיפה זה שנה וחצי , האם זה משפיע על קבלה לעבודה ?
כל טוב :)
ד
ד"ר זיוה שפירא
תשובה
חנין שלום,
ההבדל בין תעודת אח מוסמך לאח מוסמך אקדמאי היא באופציה לצאת לקורסי על בסיסי וקידום בעבודה.
יש עדיפות לתואר ראשון בסיעוד על פני תארים אחרים מבחינת האופציה לצאת לתפקידים ניהוליים.
בכל שלב יש אפשרות לעשות השלמה לתואר ראשון בסיעוד. אין משמעות להיקף הלימודים מבחינת שנים, כי בכל מסלול השלמה מספר הנ"ז זהה. לכן גם אין לכך השפעה על קבלה לעבודה.
לגבי המוסד בו את מעוניינת ללמוד, המלצתי היא לפנות למוסדות אשר מעניינים אותך ולהשוות בינהם.