שלום רב. אני בת 39 ומתעניינת לגבי לימודים בשנת 2013. אני בעלת תואר ראשון ושני מאוניברסיטת חיפה בתחום היסטוריה. בעלת תעודת מנחת הורים ומאמנת אישית מטעם מכון אדלר ובעלת תעודת מדריכת כושר וספורט לנכים מטעם וינגייט. אני מעוניינת לעשות הסבה לאחיות כשמטרת העל היא אחות חדר ניתוח/רפואה דחופה/ מיילדת... בררתי לגבי המסלולים השונים והבנתי שישנו מסלול לאמהות (או בשמו השני בעלי משפחה) שמבחינת השעות הוא המתאים לי ביותר - יחד אם זאת נאמר לי שאמנם מערכת השיעורים בין המסלול הזה ומסלול הסבת האקדמאים זהה לגמרי ועדיין באחד אתה מסיים עם תואר משולב ובשני רק עם תעודת אחות מוסמכת??? לא הבנתי את ההגיון בעניין ולא הבנתי מה ההשלחות לגבי העתיד נוכח ההבדלים בין השניים והרי תואר כבר יש לי? אז מה בעצם ההבדל בין המסלולים הללו ולמה באחד מכירים לי בתואר ובשי מתעלמים? בנוסף תהיתי האם ניתן לצאת להסמכה ספציפית מיד בתום הלימודים או שישנו פרק זמן בו חייבים לעבוד כאחות ורק אחריו ניתן לצאת להסמכה ספציפית? תודה רבה רבה מראש
שלכם גאיה
ד
ד"ר זיוה שפירא
תושבה
גאיה שלום,
ישנן שאלות שלצערי אין באפשרותי לענות עליהן, והמלצתי היא לפנות למוסד הספציפי בו בררת לגבי המסלול לבעלי משפחה.
לגבי ההבדל בין תעודת אחות מוסמכת בלבד לתואר אקדמי בסיעוד- תעודת ההסמכה מקנה לך אפשרויות תעסוקה אך מגבילה מבחינת התקדמות לתפקידים ניהוליים, על מנת לפתוח את כל האופציות מומלץ לעשות תואר ראשון מלא בסיעוד.
לגבי קורסי על בסיסי (התמחות מיילדות/חדר ניתוח)- המלצתי היא לפנות למנהל הסיעוד.