שלום שני, מעניין אותי מאד הנושא של ליווי חולים במחלות סופניות והמתות חסד, מאחר והנושא לא מפותח כל כך בארץ אני רוצה לעבוד בזה בעתיד באירופה במדינות שם הנושא בהחלט בסדר היום ויש ביקוש לאחיות שיסייעו בתחום אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי לגבי הלימודים בארץ שלנו ספציפית:
1. האם במסגרת של סיעוד לומדים על אתיקה של המתת חסד לחולים סופניים? 2. האם מלמדים אחיות כיצד לבצע המתות חסד(משמע מוות ללא כאבים) בחולים סופניים? המתה אקטיבית/פסיבית? אם כן האם זה ידע תיאורטי או מעשי ונרחב? 3.אני לא רוצה להגיע למצב שבגלל שאין את הקורסים האלה בארץ לא אוכל לעבוד בחו"ל, במידה ועשיתי פה תואר האם יש קורסי השלמה לנושא באירופה לעולים ממדינות בהן התחום עוד רק בהתחלה?
ש
שני יונגר
שלום רוית
שלום רוית,
להלן תשובותי: 1. וודאי שהתחום נלמד הוא חשוב מאוד. ועם זאת, אכן התחום בישראל הוא בעייתי בעיקר מבחינה הלכתית ולכן לא מפותח. 2. הפעולה עצמה נעשית על-ידי רופא, אך חייבת להיות אחות נוכחת בכל פרוצדורה כזו (ולפחות אחת). 3. בכל מקרה במידה ותרצי לעסוק בסיעוד בחו"ל תצטרכי לעשות קורסים ובחינות השלמה. לכן, קחי זאת בחשבון. אפשרות נוספת היא ללמוד ישירות בחו"ל ולסגור עניין:)