אני סטודנטית שנה ב ולומדת חינוך...החלום שלי היה ללמוד אחות אבל לא הסתדר לי בפסיכומטרי מתוך אין ברירה הלכתי ללמוד חינוך...חדש ידעתי שאפשר לעשות הסבה אקדמית לאחות מוסמכת ולגבי זה יש לי כמה שאלות? 1.אם אני מסיימת תואר בחינוך ואחרי זה עושה הסבה לאחות מוסמכת שאני אסיים אני אהיה אחות מוסמכת בעלת תואר או רק אחות מוסמכת... 2.אני שומעת אנשים שאומרים לא כדי ללכת לתחום הזה מכיוון שהמשכורת של האחות על הפנים וזה דבר שהרבה מדאיג אותי מכיוון שאני משלמת המון כסף על שני התהליכים? 3.משידוע לי שהאחות צריכה לעבוד גם משמרת לילה איך זה מסתדר לאמא שיש לה ילדים קטנים בבית?
ש
שני יונגר
הסבה לאחות מוסמכת
שלום אחלאם,
להלן תשובותי: 1. את תהיי אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון. הלימודים בהסבה הם לתעודת האחות המוסמכת אמנם ולא לתואר נוסף אבל זה לא הופך אותה לפחות טובה.
2. זה עניין אישי שלך. כדי להיות אחות צריך את הרצון לתת לזולת. אני לא חושבת שהמקצוע אינו מכבד את בעליו. עם מספר שנות ניסיון השכר הוא בערך 8000 ש"ח. מחילים עם 6000 ש"ח אמנם אבל השכר עולה עם הניסיון וקורסים שעושים.
3. אחות בבית חולים עושה גם משמרות לילה. אבל יש גם תחומים של אחיות שהם בשעות היום בלבד, למשל אחות טיפת חלב או אחות בקופ"ח.
בברכה, שני
א
אחלאם
תודה לך שני
אני שמחה מאוד לפורום הזה מכיוון ויש בו כל השאלות והתשובות שאנו רוצים אותן תודה לך שני