הבנתי שאם אני עושה עכשיו הסבת אקדמאים לסיעוד אני מקבלת בסופה תעודה של אחות מוסמכת. הבנתי גם שעם התעודה הזאת יש דברים שאינני יכולה לעשות, כמו קורס אחיות מיילדות, קורס אחיות חדר ניתוח וכו'. האם זה נכון? ואם כן, מה עליי לעשות אם אני כן רוצה את הדברים הללו? אני צריכה ללמוד 4 שנים תואר בסיעוד?
תודה לירון
ש
שני יונגר
ממש לא צריך עוד תואר ראשון
שלום לירון,
אחות מוסמכת אשר סיימה את לימודיה בלימודי הסבה ולא בלימודים ישירים לתואר ראשון והסמכה אינה מקבלת תנאים טובים פתוח מזו אשר למדה לתואר ראשון בסיעוד.
מכיוון שבל אחד מהמסלולים עליך לעבור את אותן שעות עבודה מעשית והתמחות אין שום הבדל ביניכן.
התנאי היחיד לקבלה ללימודי אחות מיילדת או אחות חדר ניתוח הם ההסמכה לאחות מוסמכת.
מה שכן אלו שני התחומים המבוקשים ביותר על-ידי אחיות והתור ארוך.
מה שכן יכול להוות קושי הם ממוצע ציונים נמוך או אם תתמודדי מול אחיות בעלות תואר שני והרבה שנותץ ניסיון. עם זאת, רק הבהרה אחרונה חשובה כן והיא שאין מסלול לימודים ישיר לאחות חדר לידה אלא יש לעבור קורס שעורך בערך 950 שעות להכשרה לאחד התחומים.
האם עניתי לשלאתך?
בברכה, שני
ל
לירון לנדנר
הסבת אקדמאים לסיעוד
היי שני,
תודה על התשובה... רק לא ממש הבנתי... כשהתחלתי לברר על לימודי הסבה לסיעוד לאקדמאים, אחת המכללות פנתה אליי ואמרה לי שעליי לעשות את ההסבה, אך אחות מוסמכת זו תעודה שאינה מספיקה ללימודי המשך וקורסים על בסיסיים. האם הם הטעו אותי? ואם הבנתי אותך נכון, בסיום שנתיים של הסבה, אני אקבל תעודת אחות מוסמכת ואז אוכל לאחר ההתמחות וכל מה שצריך לעבור לימודי קורסים על בסיסיים, כמו אחות מיילדת וכו'?
ל
ליאורה
תואר ראשון בסיעוד
לירון שלום, כדי להיות אחות בחדר לידה את תצטרכי לעבור קורס מתקדם בסיעוד (על בסיסי) תנאי הכניסה לקורס מתקדם הינו תואר ראשון. לכן, האפשרות ללמוד בתוכנית שמציעה גם תואר ראשון בסיעוד וגם תעודת אחות מוסמכת היא אפשרות טובה. בלי קשר, תמיד תינתן עדיפות לאחות אקדמית בעלת תואר ראשון בסיעוד לעומת אחות מוסמכת ללא תואר או אחות אקדמית עם תואר בתחום אחר.