שלום, אני אקדמאית, בת 40, תושבת אשדוד שוקלת לעשות הסבה לאחיות. מספר שאלות לי אליך : 1. מהם מוסדות הלימוד הקרובים לאזור מגוריי ? 2. אני כרגע עובדת. האם ישנו מסלול לימודי ערב או לחילופין מסלול של לימודים בימים מרוכזים בשבוע שמאפשרים שילוב של עבודה ולימודים ? 3. האם ישנן מלגות שיכולות לסייע בשכר הלימוד ? 4. האם בגילי "המופלג" מומלץ בכלל לבצע שינוי כזה ? תודה
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום רונית,
ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה, גיל 40 אינו מבוגר מידיי לשינויים אלא זהו בדרך כלל הזמן הטוב ביותר לקיימם. לגבי המלצה, אני לא יכולה להמליץ או לשלול זה הכל נתון לבחירה שלך.
לגבי מוסדות הממוקמים קרוב, יש לך כמה אפשרויות: אסף הרופא, בי"ח קפלן ובית הספר לסיעוד אשקלון.
מרבית מסלולי הלימודי דורשים עבודה במקביל ללימודים בבתי החולים ושים מסלולי המאפשרים לימודים מרוכזים עם תעסוקה בתחום בתשלום (קיים לפחות ברמת גן).
כדאי מאוד תעזרי בשירות של האתר לגבי ברורים כמו מסלולים מרוכזים ואפשרויות תעוסקה במקביל. מה שכן את חייבת לדעת כי כבר במהלך השנה הראשונה ללימודים תתבקשי להתחיל בעבודה המעשית בבית החולים כדי לצבור את שעות הניסיון הדרושות לך לתעודה.
לגבי מלגות כדאי שתבחרי את מסלול הלימודים גם בהתאם למלגות האפשריות הפתוחות עבורך (זה תלוי במוסד הלימודים)