שלום, אני בוגרת תואר ראשון במדעי החברה (סוציולוגיה וחינוך) ומועניניית להמשיך לימודיי האקדמיים בסיעוד. השאלה שלי, מה כדאי לי , האם ללמוד תואר בסיעוד או תואר לאחות מוסמכת ? האם במקום העבודה מתחשבים בתואר הראשון במדעי החברה (אם למדתי תואר לאחות מוסמכת), וכך אני יכולה להתקדם בתחום וגם מבחינת השכר? או לא, כלומר כדי שאוכל להתקדם בתחום אני חייבת ללמוד תואר בסיעוד?
תודה,
ש
שני יונגר
הסבה ללימודי סיעוד
שלום ספייה,
ראשית, תואר בסיעוד ותואר של אחות מוסמכת הם בעיקרון אותו הדבר. אז לפני שאענה לשאלתך ברשותך אעשה קצת סדר.
תעודת אחות מוסמכת יכולה להגיע בצרוף של תואר ראשון או שלא בצרוף של תואר ראשון. כלומר, יש אחיות מוסמכות ללא תואר ראשון ויש כאלו שיש להן תואר ראשון.
ברמה העקרונית עדיף תואר בסיעוד עם תואר ראשון כדי להתקדם בעבודה, כדי לקבל דרוג שכר גבוה יותר וכדי להבטיח כי תוכלי להמשיך לתארים מתקדמים ואף לשנות כיוון אם רק תרצי בכך.
לגבי לימודי הסבה, לך יש כבר תואר ראשון ולכן את צריכה ללמוד לתעודת NR שהיא אחות מוסמכת. את התואר הראשון אף אחד לא יקח ממך.
אם את דואגת לגבי עניין ההסבה לגבי קידום בעבודה או שכר או כל דבר שכזה, אז אל דאגה, את עוברת את אותו המסלול שעוברת כל אחות מוסמכת כולל העבודה המעשית רק עם פחות שעות לימוד פרונטליות.
האם עניתי לשאלתך?
שני
ס
ספייה
תגובה על ההודעה הקודמת
שלום רב, כלומר אם למדתי תואר לאחות מוסמכת , אז בעתיד אני יכולה להירשם לתואר שני בסיעוד ? ושאלה שנייה: האם במקום העבודה אני מקבלת שכר כמו אחות בעלת תואר כי כבר יש לי תואר במדעי החברה?
תודה רבה על עזרתך, ספייה
ש
שני יונגר
נכון מאוד
שלום ספייה,
אם את בעלת תואר ראשון וסיימת גם את לימודי האחות המוסמכת, אז את אחות מוסמכת בעלת תואר ראשון ולכן יכולה לעשות תואר שני בסיעוד.
התשובה לשאלתך היא: כן.
בברכה, שני
ל
ליאל
שאלה נוספת
ומבחינת אפיקי התפתחות, ושכר לטווח הארוך, אם אני אחות מוסמכת עם תואר ראשון במדעי החברה זה שווה ערך לאפיקי התפתחות, ושכר כמו שיש לאחות אקדמאית?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
אחות אקדמאית
היי ליאל,
כפי שציינו יועצות הלימודים, ברגע שאת מחזיקה בתואר ראשון ושעברת בהצלחה את מסלול ההסמכה לאחות אקדמאית (הסבת אקדמאים) את שוות ערך לכל אחות אקדמאית. גם מבחינת שכר.
כמובן ששכר תלוי בעוד גורמים כגון מקום העבודה שלך, ניסיון וכו.