שלום, יש לי תואר ראשון בתזונאות ואני מעוניין ללמוד סיעוד.שאלתי היא: 1. האם עדיף לי לעשות הסבת אקדמאים או ללמוד לתואר ראשון בסיעוד? האם זה שאין לי תואר בסיעוד ימנע ממני קידום, יהווה חיסרון בשוק העבודה, או כל דבר אחר? (למרות שיש לי תואר בתזונאות) 2. האם עדיף/ אפשר פשוט לקפוץ לתואר שני בסיעוד? (בלי תואר ראשון בסיעוד) תודה רבה!
ש
שני יונגר
הסבת האקדמאים לסיעוד
שלום ישראל,
להלן תשובותי: 1. לימודי ההסבה אינם גורעים כלל וכלל מיוקרת התואר אותו תישא או מיכולתך להתקבל לעבודה כזו או אחרת בעתיד בתחום. בעיני אפילו ההפך הוא הנכון, יש יתרון בבגרות ובניסיון גם האקדמי וגם התעוסקתי שברשותם של הסטודנטים להסבה. בנוסף, יתרון נוסף קיים אצל הסטודנטים להסבה והוא הרצון והתשוקה האמיתים לעסוק במקצוע הכל כך חשוב הזה. לא ידוע לי על סטודנטים להסבה אשר מרגישים מופלים בכל דרך, ואף להפך הם בעלי תחושה של בשלות לתחום ויכולות גבוהות מאוד.
2. אינני מבינה מה הטעם בקפיצה ישירה לתואר שני בסיעוד. יש תכנים רבים מהתואר הראשון שעליך ללמוד ולעבור לפני שתוכל לבחור להמשיך לתואר שני בסיעוד. אין הבטחה כי תוכל להתקבל ישירות לתואר שני וודאי תתבקש להשלמות רבות מהתואר הראשון לשם כך. זו החלטה שלך ובחירה שלך. בדוק זאת מול מוסדות הלימוד.