שלום, אני מתכננת להתחיל ללמוד סיעוד ומתלבטת בין האוניברסיטה העברית לבין המכללה האקדמית ברמת גן-הבנתי שלאוניברסיטה יש שם שנחשב יותר בשוק אבל המסלול של רמת גן ממש קורץ לי.אשמח אם מישהו יוכל לתת לי חוות דעת על המסלול ברמת גן מבחינת רמת לימודים והאם מכינים את התלמידים כמו שצריך לבחינה.. תודה!
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים
שלום נעמה,
אינני יכולה לערוך את ההשוואה עבורך בין שני המוסדות, את ההמלצות אשאיר לחברי הפורום.
לגבי שני מסלולי התארים, חשובים כמה עניינים והראשון שבהם הוא סיום הלימודים לאחות מוסמכת ואקדמאית. נראה שבשנים הקרובות התחום הולך והופך ליותר ויותר מקצועי בישראלו לכן תואר ראשון הופך כמעט להכרח כדי לעסוק התחום.
לגבי שווי התואר וההכנה לבחינות, חשוב להדגיש כמה דברים, להתמחויות המבוקשות כגון מיילדות צריך ממוצע ציונים גבוה מאוד בלימודים כי התחרות על תחומים אלו רבה.
לגבי ההכנה למבחנים, בלימודים אקדמיים, קצת קשה לדבר על הכנה למבחנים ויש צפייה מהסטודנטים לדעת ללמוד למבחנים בעצמם, לאורך כל הסמסטר המרצים מלמדים את חומרי הלימוד והיישום שלהם בבחינה וההתכוננות לבחינה היא באחרויותו של הסטודנט ולא של המרצה.
נשמח לקבל חוות דעת על הלימודים בשני מוסדות הלימוד מחברי הפורום. נעמה- נסי לפנות לשני המוסדות או עצמאית או באמצעות השירות של האתר והווכחי בעצמך לגבי המשמעות של מבנה כל מסלול לימודים מבחינתך.