אני בת 46, בעלת תואר ראשון בבלשנות אנגלית. מעוניינת לעשות הסבה ללימודים שיעניקו לי גם מקצוע וחשבתי ברצינות על לימודי תואר ראשון בסיעוד. הבנתי שיש למכללה האקדמית רמת גן תכנית כזו שמשלבת בין עבודה ללימודים. כמובן שבגילי המופלג שינוי כזה מעורר תהיות רבות: האם יקבלו אותי לתכנית והאם יש סיכוי ריאלי שאמצא עבודה (לא רק כסניטרית) עם סיום לימודי לקראת גיל 50, שאינו נחשב היום בשוק העבודה לגיל עם פוטנציאל השתכרות... האם יש אפשרות להצטרף לתכנית כזו על בסיס לימודים חלקיים כך שלא אצטרך להתפטר ממקום העבודה הנוכחי שלי? האם לא עדיף להמשיך ללימודי תואר ראשון / שני במנהל מערכות בריאות (הגם שאיני באה מהתחום כלל וכלל)? ושאלה אחרונה - אני סובלת מדלקת פרקים במפרקי כפות הידיים. האם זו יכולה להוות בעייה למקצוע זה?
תודה רבה, יערה
ש
שני יונגר
הסבת אקדמאים ללימודי סיעוד
שלום יערה,
אינני בטוחה לגבי תנאי הקבלה לעבודה בגילך, כדאי שתתייעצי עם יועצי הלימודים במכללה לגבי המסלול. אני מניחה שאם הגיל הוא מכשול, לא תתקבלי ללימודים ולא בטוח שתקבלי הסבר, אם הגיל אינו מגבלה, אז תלמדי במסלול כמו כל האחרים. כיוון שהמסלול ספציפי הזה משלב עבודה במקביל ללימודים את אמורה לסיים את הלימודים עם 3 שנות ניסיון בסיעוד ולכן אין שום סיבה שלא תמשיכי באופן רצוף לעבוד לאחר מכן.
לגבי עניין כאבי הפרקים, חלק מהתפקידים של האחות כוללים רחיצת חולה והרמה של חולה למיטה וכו', כאבי הפרקים עלולים להוות מכשול. אך זו לא עבודת סבלות, וכמובן שלא כל האחיות צריכות להרים חולים בידיהן.
לגבי התחומים האחרים, כדאי שתבחרי מה תרצי לעשות בעתיד, עבודתה של האחות היא עבודה מאוד אינטנסיבית, ואין בדרך כלל זמן לשלב אותה עם עבודה נוספת (אלא אם תמצאי עבודה במשרה חלקית).
כדאי שתלכי להתייעץ עם יועצי בית הספר לגבי השאלה הראשונה והאחרונה שלך ותראי מה הם אומרים.