היי אני מעוניינת סיעוד במכללה האקדמית לישראל . שאלתי היא : הבנתי מנשים שלמדו אחות מוסמכת + תואר, שמרבית מהלימודים נעשים בבית חולים כלשהו, כל אוניברסיטה/ מכללה והבית חולים שאיתו היא מלמדת. עם איזה בית חולים המכללה האקדמית עובדת ? האם בגלל שהמכללה שולחת את הסטודנטים שלה לעבוד ככוח עזר בוולפסון, הלימודים נעשים גם בבית חולים וולפסון ???? שאלה נוספת- כמה תלמידים יש בכיתה? ומה ההבדל לעומת אוניברסיטה ? מה היתרונות במכללה זו ? אודה למי שיודע ! :)
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
הלימודים המעשיים מתקיימים במגוון בתי חולים באזור המרכז- תלוי בקורס עצמו. הבדל חשוב מהאוניברסיטה הוא היכולת לשלב לימודים ועבודה- תכנית מיוחדת של שלשוה ימי לימוד בשבוע כאשר בכל מקום אחר מדובר בחמישה ימי לימוד. בנוסף פרוייקט מיוחד של שילוב הסטודנטים בעבודה בתוך בתי החולים כבר מהשנה הראשונה ללימודים. הייתי מציעה לך לפנות ישירות למכללה לקבלת מלוא הפרטים. בהצלחה
ש
שני
לימודי סיעוד במכללה האקדמית לישראל
שלום בתאל,
כלל הידוע לי המכללה האקדמית עובדת עם בית חולים וולפסון, ככל הנראה גם הלימודים וגם העבודה המעשית מתקיימים שם במהלך הלימודים.
היתרונות של מסגרת הלימודים שמציעה המכללה הם שילוב הלימודים במקביל לעבודה במסלול המיועד לסטודנטים עובדים. לעומתם באוניברסיטאות לרוב הלימודים מתקיימים במשך 5 ימים בשבוע ולכן האפשרות לשלב לימודים במקביל לעבודה במסגרת הלימודים מורכבת יותר.
בנוסף לימודי סיעוד מצריכים התנסות קלינית אם במסגרת אוניברסיטאית ואם במסגרת המכללה. יש יתרונות רבים לשילוב החלק מעשי של הלימודים עם התיאוריה והראשון שבהם הוא הדרגתיות כניסתך לעולם הסיעוד כך חשיפתך לתחומים השונים תסייע לך לבחור את מסלול ההתמחות המועדף עליך בהמשך.