היי יש לי שאלות בקשר לחוג לסיעוד..אני יכול להתקבל על סמך ציון פסיכמטרי ? אוו בלתי אפשר בלי בגרות מלא ?
אני מתלבט בין אונב' בן גוריון לאונב' העברית..איפה יותר כדאי מה זה משנה ( סיעוד קפלן-סיעוד אסף הרופא-סיעוד הדסה) ?
והאם הלימודים לסיעוד צריכים יכולות אישיות שלא נימצאים אצל כל אחד..אוו אם משקעים ולומדים יכולים לסיים 4 שנים עם תואר ?
ומה מומצע משכורת לאח שסיים תואר ראשון בסיעוד ?
ותודה..סליחה על כל הרבה שאלות..תודה מראש =]
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
שלום, הדרישה לתעודת בגרות מלאה קיימת בכל המוסדות המלמדים סיעוד. לגבי האוניברסיטאות, תכנית הלימודים דומה בכולם, עליך להחליט אם תרצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה- שם יש תכנית לימודים שונה. לימודי סיעוד הם לימודים לא קלים, מי שלומד יכול כמובן להצליח, אך המקצוע הוא תובעני גם ברמה המנטלית, עליך להיות משוכנע שזה היעוד שלך, שאתה רוצה לעבוד ולעזור לאנשים ושאתה מחובר למהות הטיפול באנשים. לגבי שכר, זה מאוד אינדיבידואלי, חשוב להדגיש שהתואר בסיעוד משפיע מאוד על יכולות הקידום המקצועיות שלך ולכן גם על יכולת ההשתכרות במערכת הבריאות.
בהצלחה
ש
שירה
לימודי סיעוד בברזילי אשקלון
שלום, ברצוני לדעת האם הלימודים בבית ספר לסיעוד בברזילי הם לימודי תואר? כי הבנתי שאם לא מדובר בלימודים לתואר ראשון ,מגוון המילגות לא חלות עליי ולא רלוונטיים בכלל. והאם המוסד עצמו מעניק מלגות ... תודה רבה :)
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה לשירה
בית הספר לסיעוד בברזילי אינו מציע תכנית אקדמית לתואר בסיעוד אלא לימודי הסמכה בלבד.