שלום אני בעלת תואר ראשון בחינוך ומעוניינת לעשות הסבה לאחיות שאלותי: האם אני צריכה תואר בסיעוד כדי שאוכל להתקדם או שמספיק שיש לי תואר ראשון במקצוע אחר? האם יש לאן להתקדם במקצוע הזה?? מה רמת השכר הממוצעת לאחות עם תואר ראשון? ושאלה אחרונה - אני מאוד סובלת מכאבי גב - האם זה יכול להפריע לי במקצוע הזה? תודה
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
על מנת להתקדם במקצועות הבריאות רצוי מאוד להיות בעלת תואר בסיעוד- כךיפתחו בפנייך הדלתות לקורסי התמחות שונים, להתמודדות על תפקידים בכירים יותר ועוד. לגבי בעיות הגב- קשה לי ליענות לך, אולי תתיעצי עם רופא שיודע בדיוק מה מצבך הבריאותי- מדובר בעבודה שעומדים בה הרבה- קחי זאת בחשבון. אופציה נוספת מבחינתך יכולה להיות לימודים לתואר שני במנהל מערכות בריאות- דרך נוספת להיכנס לעולם הבריאות ולהשתלב בתפקידי ניהול ופחות בתפקידי טיפול שדורשים יותר מרמץ פיזי. בהצלחה
ש
שרי
תודה - בהמשך להצעתך
חשבתי על מנהל רפואי לתואר שני השאלה שלי עד כמה יהיה אפשרי להכנס לתחום ולמצוא עבודה אם אני לא באה מתחום הרפואה תודה על התיחסותך
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
תואר שני במנהל מערכות בריאות הוא תואר ניהולי לכל דבר ולכן סיכוייך להשתלב בתפקידים ניהוליים גבוהים. ההצמחות במערכת הבריאות הישראלית תעניק לך את התכנים המתאימים על מנת להשתלב במערכת גם מבחוץ.