אני מאוד מבולבל לגבי שני הדברים האלה ואני לא מצליח למצוא מספיק מידע על זה. אני בעל תואר ראשון בהנדסה תוכנה עם ממוצע 90. אני מעוניין לשנות קריירה ולעשות הסבה לסיעוד. בית חולים שביררתי בו מציע הסבת RN מצד שני במכללה שהייתי בה מציעים תואר BSN. מה ההבדל? האם יש עדיפות במצב שלי לתואר BSN? האם יפסלו לי עבודות בעתיד אם יהיה לי "רק" RN? האם אוכל לעשות תואר שני בסיעוד עם RN?
תודה מראש.
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
הסבה לסיעוד
היי דוד,
אני חושבת שהתכוונת לתעודת BN ? למיטב ידיעתי, בסיום לימודי סיעוד ניתן לקבל תואר BSN או תואר BA. ההבדל נובע מההגדרה של תכני הלימוד ותמהיל הקורסים שנקבע בכל אחד ממוסדות הלימוד. כל עוד עוברים בהצלחה את המבחנים הממשלתיים, אין הבדל בין התעודות מבחינת המעסיק הפוטנציאלי.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
ד
דוד
תואר אחות מוסמכת או BSN
לפי מה שהבנתי בבתי ספר לסיעוד בבתי חולים מקבלים אחרי שנתיים וחצי תואר אחות מוסמכת RN ובמכללות מקבלים BSN. ככה שאני לא מבין מה ההבדל ולמה שניהם שנתיים וחצי. בדקתי בבית ספר לסיעוד בברזילי ונאמר לי שזה הסבת RN ככה שזה כנראה פחות טוב מBSN? תודה מראש
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
תואר אחות מוסמכת או BSN
היי דוד,
כפי שציינתי בהודעה שלך, למיטב ידיעתי ההבדל נובע מעקבות חלק מהתכנים ותמהיל הקורסים שמועברים אבל באופן כללי, בהנחה שהשלמת את הלימודים בהצלחה, אין הבדל בין שתי התעודות מבחינת מציאת עבודה.