הי אני מסיימת השנה תואר בחינוך מיוחד ומעוניינת לעשות הסבה אקדמאית.רציתי לשאול האם לכל הדעות כדאי לעשות בדרך זו או לחילופין להתחיל תואר ראשון בסיעוד?חשוב לציין שאני אם לתינוקת והשאלה איזה מהאופציה מתאימה לי? שאלה נוספת,מה דורשים בהסבה אקדמאית מלבד תואר מוכר מהמל"ג?האם יש בחינה באנגלית או מספיק שאגיע עם פטור באנגלית בתואר ראשון? תודה מראש, דניאל.
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
דניאל שלום, שתי האופציות פתוחות בפנייך- חשוב לציין שעל מנת להתקדם בתוך מערכת הבריאות לתפקידים מתמחים (למשל-אחות חדר ניתוח, אחות מיילדת וכו') רצוי שיהיה לך תואר אקדמי בסיעוד. יש אפשרות לעשות גם השלמה לתואר בשלב מאוחר יותר. לימודי ההסבה בדרך כלל מאוד אינטנסיביים וכוללים לימודים כל יום, תואר בסיעוד נמשך יותר זמן-אך יש מקומות בהם תוכלי ללמוד 3 פעמים בשבוע. אין בחינה מיוחדת באנגלית-פטור מתואר ראשון תקף. בהצלחה
נ
נטעלי
אחיות
אני אמא וללא תואר ראשון. אני מעוניינת להתחיל בלימוד תואר בסיעוד על מנת להתקדם למיילדות. היכן ישנם לימודים היכולים להתאים לאורח חיים של אם? לימודי ערב, לא כל יום וכדו'. אני חיה באיזור הדרום. תודה!
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
את אחות מוסמכת?
נ
נטעלי
המשך דיאלוג
תודה על ההתייחסות המהירה. לא. אינני אחות מוסמכת. אני צריכה להתחיל את כל המסלול הנדרש מתחילתו. יש לי תעודת בגרות מלאה ומצטיינת, אך אני ללא לימודים אקדמאיים עד כרגע. ליוויתי מעל 20 לידות של חברות קרובות, ואני מעוניינת להפוך את זה למקצוע. היכן אוכל להתחיל את המסלול בדרך האפשרית לתנאי אורח חיי?
ד
ד"ר מירי זיבצנר
תשובה
על מנת להגיע ליעדך עלייך ללמוד לימודי הסמכה לאחיות ותואר בסיעוד.זאת על מנת לעסוק במקצוע הסיעוד ואז להתמחות כאחות מיילדת. ניתן לעשות זאת בתכנית משולבת או בשלבים. ההמלצה היא ללמוד בצורה מסודרת את כל המסלול- זמן הלימודים נע בין 3.5-4 שנים. משך הלימודים ומבנה התכנית נקבע בהתאם למוסד בו את מתעניינת. באזור הדרום יש לימודי סיעוד בסורוקה- הלימודים שם כמו בשאר האוניברסיטאות מאוד אינטנסיביים ונפרשים על פני כל השבוע. תוכלי ללמוד לימודים המותאמים לאימהות- אך הם רק לימודי הסמכה-ללא תואר. אופציה נוספת היא במכללה האקדמית לישראל- בה מוצעת תכנית מרוכזת (הסמכה+תואר) של שלושה ימים בשבוע. בהצלחה