אחרי הסמכה כאחות - האם ללמוד BA בסיעוד או בניהול מערכות בריאות?
אחרי הסמכה כאחות - האם ללמוד BA בסיעוד או בניהול מערכות בריאות?
אמיר
2 תגובות
שלום,דבר ראשון הערכתי הרבה על האתר המדהים והמועיל. שאלתי היא כך: שכנה שלי אחרי הסמכה והתחילה לעבוד כאחות מוסמכת. מעוניינת להמשיך לימודים לתואר ראשון ומתלבטת אם ללמוד תואר ראשון בסיעוד או בניהול מערכות בריאות כי נודע לה שבניהול מערכות בריאות האפשרויות לקידום והצעות עבודה הן יותר בהשוואה לסיעוד. מה עדיף ללמוד? האם תואר ראשון בניהול מערכות בריאות מוכר אותו דבר ומקנה אותם סמכויות וזכויות כמו בסיעוד מבחינת משרד הבריאות ומוסדות העבודה השונים כמו בתי חולים ואחר - כמו למשל דירוג אקדמאי ושכר, קורסים על בסיסיים, תפקידים בסיעוד, סמכויות וכד'? בתודה רבה מראש, אמיר
ש
שני יונגר
ההמלצה שלי
שלום אמיר,
על הנייר לא ידוע לי על הבדל בין התארים ונושא הקידום. אני חושבת שזה עניין של מדיניות וכן גם מאוד תלוי בנאדם. מה שכן הייתי לקוחת בחשבון שלימודי תואר ראשון בסיעוד כוללים שוב פעם חזרה על הרבה ממה שהיא למדה כבר ולכן זו קצת החמצה ללמוד שוב את אותם הדברים בשביל לזכות בתואר האקדמי. אני במקרים כשלה ממליצה ותר על התואר בניהול מערכות בריאות משום שהוא למעשה מרחיב את הידע שלה ומרחיב אופקים בכלל. זו המלצתי למרות שאין בפועל קשר בין התואר לשכר וכו'.
בברכה, שני
ד
ד"ר איילה גונן
BA בסיעוד
יחד עם זאת תואר ראשון בסיעוד הינו חשוב בנושא קידום, לכן שיקול הדעת צריך להיות בהתאם