האם יש קווים מקבילים בין סיעוד למנהל מערכות בריאות?
האם יש קווים מקבילים בין סיעוד למנהל מערכות בריאות?
מור
1 תגובות
שלום לכם, קודם כל אני רוצה להגיד שהאתר הזה נפלא ומאד מועיל ותודה לכל המנהלים שמקדישים את זמנם לעזור! אין בי צל של ספק שמה שאני רוצה להיות זו אחות. אני נמצאת במכינה אקדמאית ומסיימת אוטוטו - ואז מתחילה ללמוד מנהל מערכות בריאות, קראתי הרבה באתר על ההסבה. לכן החלטתי ללמוד לתואר הזה. אני מאד מפחדת לבזבז הרבה מאד זמן על פסיכומטרי ולמידה אליו - ולהבין שבסוף לא קיבלתי את הציון הנדרש להתקבל ללמודי סיעוד ולהפסיד זמן יקר מהתואר. לכן אני לומדת את התואר קודם כל, האם זו בחירה נכונה שהרבה עושים? האם יש קווים מקבילים בין סיעוד למנהל מערכות בריאות וזה יקנה לי יותר התקדמות בעתיד? מה לגביי הסמכויות? האם זה אותו הדבר מבחינת מי שעשה תואר בסיעוד לבין הסבה? הפחד שלי - שלא יהיה את תוכניות ההסבה האלה בעתיד, ואני רוצה להאמין שאפשרות ההסבה תהיה עדיין פתוחה... בסיום התואר, האם אפשר לעשות הסבה בביה"ח מאיר? אסף הרופא? שיבא? או עדיף אוניברסיטה? מה כדאי? אני פשוט נורא מבולבלת , ורציתי את עצתכם כי האתר הזה מאד עוזר לי, וגם עזר לי מאד בעבר.. אודה לתשובה!!!
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד במסלול הסבה
שלום מור,
לא מעט סטודנטים עושים בדיוק כמוך, אז בהחלט זו בחירה טובה. אך אני הייתי שוקלת במקומך מסלול נוסף ולהתחיל ללמוד קודם כל במסלול אפיק מעבר לסיעוד ולאו דווקא לתואר ראשון אחר. תוכלי לקרוא עליו בקישור בתחתית התשובה שלי. כך בוודאות לא תבזבזי זמן. לגבי שאלתך השנייה, מנקודת מבטי כל מה שתלמדי יתרום לך להתפתחות האישית והמקצועית. ולכן זה תמיד דבר טוב. לגבי החשש שלך, לנו לא ידוע כרגע על הפסקתן של תוכניות אלו בעתיד, אז אין צורך לדאוג בעניין הזה. יש המון מסלולי הסבה, אז כשתסיימי את התואר הראשון תבחרי ללמוד במסלול שהכי מתאים ונוח לך גם מבחינת נגישות שלך למקום. לסיכום מה שאני מציעה לך לעשות זה להבין את ההבדל בין מסלול לתואר ראשון ולאחריו הסבה לעומת מסלול של אפיק מעבר ולאחריו המשך לשנה ב' בלימודי הסיעוד לתואר ראשון. לגבי מקומות להסבה, את תלמדי תכירי ותשמעי מה הכי כדאי כשתהיי בתוך העניינים. אני מניחה שיהיו לך העדפות ומקומות בהם תעדיפי להתמחות ולעבוד בגלל היכולת לעשות קורסים על בסיסיים ולעסוק בתחום מסויים בסיעוד.ולכן הניחי לזה כרגע, את המידע על הנושא את תצברי בוודאות במהלך השנים הקרובות ותעשי החלטה שקולה בהתאם. וכמובן אנחנו תמיד פה ככל שנוכל.